Sănătate

Analize medicale de top la Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență (SJU) aduce o premieră la Buzău, prin extinderea serviciilor medicale oferite de Laboratorul de Microbiologie Medicală, prin Compartimentul de Biologie Moleculară. Începând din această lună, acest laborator va putea efectua determinarea cantitativă de acid nucleic (viremia) pentru virusurile hepatice HBV și HCV, precum și HIV ARN-cantitativ. Aceste analize sunt vitale pentru pacienții diagnosticați cu Hepatita virală B și C, fiind necesare la inițierea tratamentului antiviral.

Reprezentanții Spitalului Județean Buzău spun că această decizie a fost luată ca răspuns la numărul crescut de cereri primite de la pacienți. Noile echipamente permit diagnosticarea și tratarea diverselor patologii utilizând tehnici minim invazive. Laboratorul poate efectua, de asemenea, teste PCR-Covid și Gripă, consolidându-și astfel rolul crucial în sănătatea publică locală.

Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, a subliniat importanța acestor teste: „Această analiză se efectuează în cadrul Laboratorului de Microbiologie Medicală din cadrul SJU Buzău, singurul laborator care efectuează această analiză precum și pentru HIV, ARN cantitativ din județ. Celelalte laboratoare din Buzău recoltează probe și trimit la București. Tratamentul este de 3 luni cu antivirale. La inițierea tratamentului se face această analiză, după o perioadă de 3 luni se reia în vederea detectării virusului”.

Prețul pentru determinarea viremiei Hepatitei B este de 300 de lei, iar pentru Hepatita C de 350 de lei. Un aspect important subliniat de reprezentanții spitalului este faptul că rezultatele se eliberează în aceeași zi, oferind astfel pacienților rapiditatea necesară pentru a începe tratamentul cât mai curând posibil.

Laboratorul de Microbiologie Medicală al S.J.U. Buzău, prin Compartimentul de Biologie Moleculară, asigură acoperirea testării genetice pentru anumite patologii, utilizând tehnologia de ultimă generație și personal medical specializat. Scopul principal este de a oferi pacienților cele mai confortabile și fiabile servicii medicale, într-un mediu sigur și profesionist.

Această extindere a serviciilor medicale reprezintă un pas semnificativ înainte pentru Spitalul Județean Buzău, aducând beneficii majore pentru pacienți și pentru comunitatea locală. Prin aceste noi capacități de testare, spitalul își consolidează poziția ca un centru de excelență în diagnosticare și tratament.

Articole similare