joi, 03 decembrie 2020

Amfiteatru în aer liber în curtea fostului Spital Brătianu

Niciodată activitățile culturale nu au fost mai mult afectate în ultimii zeci de ani ca acum. Pandemia de coronavirus a făcut imposibilă în toată lumea susținea spectacolelor de teatru și a concertelor în spații închise. Indiferent cum vor evolua lucrurile în anii următori, este cert că autoritățile locale trebuie să ia în calcul cât mai multe locații în aer liber, unde riscurile de infectare sunt mult mai mici pentru public și artiști.

În acest sens, Consiliul Județean vine cu o idee inedită. În spațiul unde se află fostul Spital Brătianu, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, va fi amenajat și un amfiteatru în aer liber.

Fosta clădire a spitalului se află în reabilitare, spațiul urmând să fie transformat, cu fonduri europene, până la sfârșitul anului, într-un centru muzeal ce va păstra arhitectura originală a construcției. Amenajarea amfiteatrului în curtea viitorului centru muzeal se va realiza separat de lucrările finanțate de Uniunea Europeană.

„Vrem să fie un amfiteatru modern, cu toate condițiile de confort și siguranță”

„Noutatea despre care vreau să vă vorbesc este legată de amenajarea curții din spatele clădirii. Acolo avem disponibili aproximativ 2.000 mp și vreau să amenajăm un amfiteatru în aer liber, cu o capacitate de aproximativ 200-300 locuri. Acesta va găzdui piese de teatru, dar și alte evenimente ce se pot desfășura în aer liber din primăvară până în toamnă. Vrem să fie un amfiteatru modern, cu toate condițiile de confort și siguranță existente în prezent atât pentru cetățeni, dar și pentru cei care vor susține acolo acte de cultură. Cred că buzoienii vor primi cu brațele deschise această idee pentru că se află și în apropierea zonei de promenadă prefe­rată de către buzoieni și anume Bulevardul Nicolae Bălcescu”, a declarat pre­ședintele Consiliului Ju­dețean, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit aceleiași surse, lucrările de consolidare și reabilitare a clădirii fostului spital Brătianu sunt în gra­fic, ceea ce înseamnă că în toamnă vom putea admira această clădire re­prezentativă pentru Buzău.

„În cadrul acestui pro­iect european în pri­măvara anului viitor va fi reamenajată și curtea interioară, punând din nou în valoare mult vestitele și îndrăgite magnolii. Consiliul Ju­dețean Buzău deține un teren de aproximativ 4.000 de mp acolo. Dintre aceștia, 2.000 mp vor fi reamenajați în cadrul proiectului aflat acum în execuție”, a mai declarat Neagu.

1 COMENTARIU

  1. Idee f. bună. CJ să org. concurs de proiecte. Să fie selectat acela care prevede, minim 400 de locuri, cabine de actori, magazie decoruri și aparatură de sunet și lumini, amplasate sub amfiteatru sau în spatele scenei. Necesitatea exista după desființarea grădinii de vară a fostului cinematograf Tineretului. Cu atât mai mult acum în noua eră a pandemiilor.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!