Monden

Amadeus, concert senzațional de Anul Nou

  • Cele patru fete și-au prezentat ultimul album pe acoperișul unei clădiri de la kilometrul 0 al Capitalei

A fost un album născut în pandemie, însă banii din vânzarea lui merg către femeile care suferă din pricina violenței domestice. Iar prezentarea a fost ca-n filme, cu adrenalină și pasiune, plus ținute elegante, la înălțime! Andreea, Patricia, Bianca și Laura, pe scurt Amadeus, au susținut concertul „La cină” exact de Anul Nou, la înălțime, pe acoperișul unei clădiri de la kilometrul 0 al Capitalei.

„Noi, artiștii, exact în perioada asta ar trebui să nu capitulăm, ci din contră! În perioada asta ar trebui să muncim și mai mult, să dăruim și mai mult, pentru că acum este cea mai mare nevoie de noi”, a spus buzoianca Andreea Runceanu, violonist în formula Ama­deus. Două viori, un violoncel și un pian i-au asigurat din nou pe fani că artistelor nu le-a dispărut pofta de cântat și dorința de a fi alături de public, chiar și în această variantă. Fetele au mai avut o astfel de acțiune artistică în 2017, de Ziua Copilului, când au cântat, cu public, pe terasa unui mall, tot la înălțime, acompaniate atunci de Xenti Runceanu și de Radu Mol­dovan.

Reamintim că Amadeus este una dintre cele mai longevive trupe feminine de muzică din industria show-bizzului românesc, ea împlinind 20 de ani de când Adrian Ordean a pariat pe această formulă. Fetele au la activ șase albume imprimate, primul, „Continental”, luând contur în 2002. Ultimul, „Joy”, a fost creat în pandemie și este sută la sută independent, realizat prin forțe proprii, cu multe sa­crificii, dar și cu multe bucurii. Cele 14 piese se încadrează în genul new age, cu influențe muzicale care se simt de ani buni în muzica Amadeus: cinematic, gospel, new classical și muzică tradițională a mai multor culturi.

Instrumentistele au colaborat pentru acest album cu compozitorul buzoian Xenti Runceanu, fratele Andreei, care semnează compoziția și producția muzicală, dar și cu percuționistul maldivian Faizan.  „E un album atipic pentru zilele noastre, când muzica se face la normă. A crescut în câțiva ani, piesă cu piesă, iar fiecare cântec are povestea lui. Interacțiunile noastre cu scene din zeci de țări de pe patru continente, concertele în care am simțit că muzica este vibrația unitară din sufletele a sute de mii de oameni de culori, religii și etnii diferite, toate acestea au adăugat câte-o notă, câte un ritm la piesele noastre. Albumul acesta este o oglindă a ceea ce fiecare din noi patru este în acest moment și a tot ceea ce noi patru suntem împreună”, spune Andreea Runceanu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker