Politic

Altul la rând: Valeriu Mocanu a demisionat de la șefia USR Buzău. Cine i-a luat locul

Președintele organizației județene a Uniunii Salvați România, Valeriu Mocanu, și-a dat demisia din funcție în această dimineață. El a făcut acest anunț pe un grup intern de WhatsApp, fără a-și motiva în vreun fel decizia.

Conducerea interimară a organizației județene USR a fost preluată de președintele organizației municipale, Claudia Cristea. Ea va fi persoana care va negocia cu PLUS Buzău următoarea variantă a listelor de candidați comuni pentru alegerile locale din toamnă, miza mare a sa fiind fiind impunerea candidaturilor la primăriile Buzău și Râmnicu Sărat a doi membri USR contestați, Irinel Cîrstea și Gabriel Ștefan Ionică. Se pare că acesta este, de fapt, și motivul pentru care Valeriu Mocanu a demisionat: nu a mai rezistat presiunilor la care a fost supus de gruparea Cristea-Cîrstea-Ionică pentru a încălca din nou înțelegerile cu PLUS.

Ce spune Valeriu Mocanu

Bună ziua,

Cu surpriză constat din nou că dorința de senzațional vă face să transmiteți informații eronate: demisia nu a fost transmisă pe whatsapp (demisia a fost transmisă membrilor USR prin mail); demisia va fi confirmată de ședința de mâine, 23 iunie, și atunci se va decide conducerea (nu e preluată, așa cum afirmați); motivul demisiei, cu siguranță, nu este <presiunea malefică a grupării X-Y-Z> la care nu am mai putut face față, și ține de organizarea internă în care oricine poate fi ales, sau poate declina o responsabilitate, după cum consideră.

Aveți toată libertatea de interpretare, desigur, și vă informez că sunt în continuare membru în USR și în alte funcții de decizie.
Cu sinceritate, Valeriu Mocanu

2 Comentarii

  1. Cred ca e singurul partid in care lumea isi mai da si demisia,iar dupa alegeri ar trebui refacuta structura
    pt ca despre asta-i vorba,n-au structuri in teritoriu,in rest psd-ul la buzau a sufocat tot,ma mir cum de stirile
    cu tenta negativa lovesc doar partide incomode,iar scrierile de bine se refera la psd,cumva a cumparat toata presa locala?

  2. Minuni electorale la Buzău: Alegerile locale din 2000 au fost câștigate de nou înființatul APR (Alianța Pentru România) cu primar C.Boșcodeală și 11 consilieri APR. După câteva luni, la alegerile parlamentare APR nu a făcut pragul de 5%, nu a intrat în Parlament și a dispărut în ceață de nu își mai amintește nimeni de el. Cumva asemănător, alegerile europarlamentare din 21 mai 2019 au fost câștigate la Buzău de USR. Istoria se va repeta. Ateii apatrizi haștag soroșiști după locale, fără nici un primar sau consilier, se vor duce după APR.

Articole similare