marți, 24 noiembrie 2020

Alianţa USR-PLUS şi-a lansat candidaţii pentru locale în faţa Primăriei

Alianţa USR-PLUS şi-a lansat, marţi după-amiază, candidaţii pentru alegerile locale din 27 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat în faţa Palatului Comunal, moderat de preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii, Mihai Răzvan Moraru. Au fost prezentaţi şi au luat cuvântul Irinel Cîrstea (Uniunea Salvaţi România), candidat la funcţia de primar al municipiului Buzău, Ştefan Gabriel Ionică (USR), candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Denisa Alina Çoban (PLUS), Ramona Fătu (PLUS) şi Claudia Cristea (USR), toate trei candidaţi la o funcţie de consilier judeţean, precum şi Cristinel Hoţescu (USR), candidat la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Sărat.

,,Alegerile din septembrie vor fi, probabil, cele mai importante din ultimii 30 de ani, nu doar pentru că trăim într-un judeţ care a rămas subdezvoltat faţă de alte judeţe din regiune, dar şi pentru că trăim la nivel global o criză sanitară şi o criză economică. De 30 de ani, judeţul Buzău a fost condus de o administraţie care a avut o singură prioritate şi anume rezolvarea, în ghili­mele, a bugetului de stat, a bugetului local; dovadă şi faptul că după plecarea administraţiei domnului Boşcodeală au existat foarte mulţi foşti demnitari cu probleme penale. De patru ani, avem o administraţie locală care a găsit ca şi principale argumente pentru a demonstra că este mai bine, asfaltarea a două bulevarde şi plantarea a câtorva panseluţe. Însă, cred că după 30 de ani acestea sunt probleme simple, sunt probleme de bază, pe care orice administraţie locală ar trebui să le rezolve. După 30 de ani nu ne mai putem lăuda că am asfaltat o stradă sau că am plantat un copac, în condiţiile în cre în judeţul Buzău avem destul de mulţi buzoieni care nu au acces la reţele de canalizare, la reţele de apă, la transport în comun adecvat sau la servicii locale digitalizate”, a spus preşedintele organizaţiei judeţene a PLUS, Mihai Răzvan Moraru.

La rândul său, Denisa Alina Çoban, candidat PLUS la o funcţie de consilier judeţean, a spus că alianţa USR-PLUS este singura forţă politică din România care poate schimba lucrurile în administraţia publică buzoiană: ,,Multă vreme nu m-am gândit sa fac politică. Am realizat în cele din urmă că greşesc. Ajung să ne conducă, să hotărască pentru noi. Şi pe banii plătiţi de noi la bugetul statului, oameni care nu au făcut niciodată nimic. Între ei şi noi este o mare prăpastie de gândire şi atitudine. Am simţit cu toţii colţii unei administraţii corupte sau piedicile unor incompetenţi. De aceea, în numele celor care încă mai speră că putem să aducem Buzăul în rândul lumii, în numele celor care ştiu ce este munca şi performanţa, mi-am depus candidatura la Consi­liul Judeţean şi sper să-i convin­gem pe buzoieni că suntem singurii care putem schimba lucrurile. Ceilalţi au arătat ce pot. Pot doar pentru ei. Sunt obosiţi de atâta fugă de la un partid la altul. Noi suntem soluţia, iar eu cred din tot sufletul ca aşa este”, a spus Denisa Alina Çoban.

Precum în orice adunare cu multă lume, printre participanţi se aflau şi cetăţeni cărora nu le era prea clar ce se întâmplă în jurul lor. De pildă, preşedintele organizaţiei municipale a USR, Claudia Cristea, candidat pentru un post de consilier judeţean, a încurcat alegerile, venind cu un clipboard, pe care îl afişa cu mare mândrie, inscripţionat cu ,,Dan Barna preşedinte”. De asemenea, candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Gabriel Ştefan Ionică, alintat în cercurile mătăsoase ale preotului Holban cu apelativul ,,Mr. Muscle”, după ce a cerşit atenţia ziariştilor prezenţi, cerând cu insistenţă să i se pună întrebări, a abordat o mimică potrivită mai degrabă ringului de box în timp ce a încercat să iniţieze o discuţie în contradictoriu cu reporterul OPINIEI.

loading...
error: Content is protected !!