marți, 20 octombrie 2020

Izolare înainte de Final Four-ul Cupei Românei? Ce reguli ar trebui să respecte handbalistele Gloriei

O nouă propunere ­veni­tă din partea Federaţiei Române de Handbal şi a Ministerului Tineretului şi Sportului, valabilă pentru Final Four-urile Cupei României, masculin şi ­femi­nin, a pus pe jar cluburile participante la aceste turnee finale. Concret, echipele ­ca­lificate ar trebui să intre în izolare pentru 14 zile înainte de a juca, o condiţie contestată deja vehement de mai toate cluburile implicate. La sfârşitul săptămânii trecute, Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, s-a întâlnit cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, pentru a discuta despre startul noului sezon. În urma discuţiilor, în protocolul stabilit iniţial, a mai apărut un punct, care a atras nemulţumirea clubu­rilor: „Echipele se vor izola / cantona cu minim 14 zile înainte de începerea turneu­­lui. La data izolării/cantonării, fiecare persoană din cadrul echipei trebuie să aibă rezultatul testării RT-PCR efectuate cu maxim 48 de ore înainte”.

„În primul rând, haideţi să vedem ce înseamnă să stai 14 zile în izolare din punct de vedere financiar. Apoi, să privim şi prin prisma sportivilor. Sunt multe fete care au stat în izolare 14 zile înainte de a începe pregătirile. Au demarat antrenamentele, au fost zece zile în cantonament, iar acum să le băgăm din nou 14 zile în izolare? Pentru ce? Când ni s-a prezentat prima dată programul, nu erau menţionate cele 14 zile de izolare, am fost de acord să jucăm. Toată lumea a fost de acord cu turneul, stăm câteva zile în cantonament în perioada competiţiei, e OK. Dar să stai alte 14 zile în izolare este prea mult. Iar după un joc poţi să pierzi şi să pleci acasă. Poate că nu noi, dar haideţi să ne gândim la Slatina. Pentru ce ar sta 14 zile în izolare, doar să joace un meci cu CSM Bucureşti?”, a declarat Florin Verigeanu, preşedintele echipei de handbal SCM Rm. Vâlcea, părere susţinută şi de reprezentanţii celorlalte cluburi.

Se schimbă şi datele iniţiale

Noua prevedere din protocol schimbă şi datele fixate iniţial pentru cele două turnee finale. Noile date propuse acum pentru desfă­şurarea fazelor finale ale Cupei României sunt 22-23 august la masculin, şi 27-30 august la feminin. În Final Four-ul Cupei României la feminin sunt de jucat următoarele meciuri:

  • Sfert de finală restant: SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila
  • Sfert de finală restant: CSM Bucureşti – CSM Slatina
  • Semifinala 1: Rapid Bucureşti – SCM Rm. Vâlcea / Dunărea Brăila
  • Semifinala 2: CSM Bucureşti – CSM Slatina / SCM Gloria Buzău
  • Finala mică: învinsă semifinala 1 – învinsă semifinala 2
  • Finala mare: învingă­toare semifinala 1 – învingătoare semifinala 2

loading...
error: Content is protected !!