sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Alexandru Stoica, administrator public al județului la doar 30 de ani

Are doar 30 de ani, iar în următorii ani Alexandru Stoica va fi administratorul public al județului. Înființarea funcției a fost aprobată în ultima ședință a Consiliului Județean Buzău înainte de alegerile locale din septembrie, iar numirea s-a făcut prin dispoziție a președintelui Consiliului Județean.

,,Vom avea un administrator public cu care vom colabora. Practic, dânsul va fi cureaua de transmisie și între dumneavoastră și mine, și între mine și aparatul propriu al Consi­liului Județean. Aș vrea să venim cu zâmbetul pe buze. Aici noi nu facem politică, facem doar administrație publică. Vreau să fim cum am fost și în mandatul trecut, o adevărată familie în slujba cetățeanului”, a transmis, joi, președintele Petre Emanoil Neagu consilierilor județeni.

Alexandru Stoica a ajuns în atenția presei locale după ce a fost numit, în urmă cu trei ani, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării. El este fiul primarului din Pănătău, Nicolae Stoica. Anterior numirii ca administrator public, a fost funcționar în Consiliul Județean Buzău, iar la alegerile locale din septembrie s-a aflat pe lista Alianței PSD-PRO România pentru Consiliul Jude­țean, ulterior renunțând la mandat.

Potrivit Codului Administrativ, ,,numirea în funcție a administratorului public se face prin dispoziția primarului, respectiv a președintelui consi­liului județean, după caz, care are ca anexă un contract de management cu respectarea cerințelor specifice (…) Contractul de management se încheie între primar, respectiv președintele consiliului județean, după caz, și administratorul public pe durată determinată. Durata contractului de management al administratorului public nu poate depăși durata mandatului primarului, a președintelui consi­liului județean, după caz, în timpul căruia a fost numit”.

 

4 COMENTARII

  1. De ce nu spune dl Neagu adevaratele motive ale numirii unui administrator public, oricare ar fi acesta….. Delegarea a mare parte din sarcinilor prevăzute în fișa postului de președinte de Consiliul Județean, printre care și calitatea de ordonantor principal de credite, semnarea din partea Consiliul Județean a contractelor de achiziție publică, etc. Practic, marele președinte de consiliul județean, omul care nu fuge de răspundere, se pune la adăpost de eventualele scurt-circuitări ale instituțiilor de aplicare a legii, respectiv DNA, Curtea de Conturi, Poliție Economică, Instituții de control în domeniul utilizării fondurilor europene, etc.
    Oare tânărul aspirant în vârstă de 30 ani, o ști în ce se bagă pentru 16.000 lei/lună?

  2. Asa se arunca cu banii publici! In beizadele care trebuie sa aiba un ban de mertan! Psd-ul e maiestru in a toca banii contribuabililor!

  3. Bine că este cureaua de transmisie și nu este roata motrice! Rămăsese fără job sinecurist și s-a inventat unul. Și se mai miră pesediștii de ce sunt detestați! Culmea este că personajul era, și poate chiar mai este, un admirator al lui Băsescu. De, tot cu „nașu-n suflet”! Acum cu nașul Emanoil.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!