Cultură

Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice, la final. 120 de rapoarte prezentate la evenimentul găzduit în premieră la Buzău

Anul acesta, Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice, organizată în premieră la Muzeul Ju­dețean Buzău în perioada 25-27 noiembrie, a cuprins peste 120 de rapoarte arheologice, reprezentând cer­cetări sistematice, săpături preventive și de salvare, cercetări realizate de către toate muzeele și institutele de arheologie din țară. Ministerul Culturii din Ro­mânia, în parteneriat cu instituția buzoiană, a decis desfășu­rarea online a acestei prestigioase manifestări știin­țifice, având în vedere condițiile speciale din aceas­tă perioadă.

Potrivit reprezen­tanți­lor Muzeului Județean, Sesiunea Națională de Ra­poarte Arheologice este unul dintre cele mai importante evenimente din țară dedicat cercetătorilor și arheologilor, care se derulează de 54 de ani. Specialiștii Muzeului buzoian au fost nelipsiți de la ultimele 15 ediții. Manifestarea de anul acesta s-a derulat pe patru paliere: Preistorie, Epoca Fierului, Antichitate Greco-Romană și Perioada Medievală.

Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice a dedicat ultima zi cerce­tărilor legate de Antichitatea Greco-Romană și de Perioada Medievală. Programul manifestării a inclus studii științifice precum „Cercetări arheologice în situl de la Argamum. Sectorul Poarta Mică– Campania 2020”, „Noi cercetări preventive la Callatis”, „Cercetările arheologice de la Ibida  (Slava Rusă, județul Tulcea)”, „Capidava. Cercetări arheologice în Sectorul VII”, „Sondaj arheologic realizat în așezarea de tip Sântana de Mureș-Cerneahov de la Dobrovăț, punct Râpile lui Filip”, „Cercetări arheologice preventive de la Cluj Napoca str. Regele Ferdinand” etc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker