Sport

Agonie şi extaz în Sala Giuleşti! Gloria, out din Cupa României

Rapid Bucureşti – Gloria Buzău 29-27 (17-11)

Gloria nu-şi va mai putea apăra Cupa României, trofeu câştigat vara trecută, după ce a fost eliminată, marţi seară, în sferturile de finală ale competiţiei, în Sala Giuleşti, de actuala lideră a Ligii Naţionale, Rapid Bucureşti.

Cu o poziţie nesigură în campionat, buzoiencele aveau nevoie să-şi continue parcursul în Cupă, competiţie care le-ar fi putut aduce prezenţa în cupele europene. Dar şi dincolo, cu o mână pe titlul de campioană, Rapidul a vrut să ia totul în acest sezon, plus că duelul era văzut şi ca o revanşă după umilinţa suferită în februarie, la Sala Sporturilor, când fetele lui Adrian Chiruţ au dat de pământ cu vedetele lui Carlos Viver.

Gloria a început mai bine jocul şi s-a aflat în avantaj în start, însă după 6-5 în minutul 9 a urmat o prăbuşire totală, iar Rapidul a marcat de şase ori la rând, pentru 11-6 la jumătatea reprizei. Gloria a continuat să se chinuie, iar giuleştencele au marcat la foc automat, scorul luând proporţii, 13-7 în minutul 20! Două aruncări de la 7 metri ratate, plus alte două atacuri irosite ale gazdelor au readus Buzăul în joc, iar Bianca Harabagiu a fost perfectă: Gloria s-a apropiat la două goluri, 13-11, cu cinci minute înainte de pauză. Coşmarul a revenit însă pe final, Sorina Tîrcă a marcat trei din cele patru goluri consecutive ale „vişiniilor” pentru 17-11 la pauză, iar calificarea părea decisă.

Gloria nu-şi spusese totuşi ultimul cuvânt şi a revenit senzaţional în prima jumătate a părţii a doua, reuşita Biancăi Harabagiu aducând o egalare miraculoasă, 21-21, în minutul 44! Şi aşa avea să se joace până la final, cu un scenariu în care orice părea posibil. La scorul de 27-25, franţuzoiaca Julie Foggea a apărat o aruncare de la 7 metri a Alinei Czeczi, moment psihologic extrem de important în economia partidei. Gloria s-a mai apropiat la un gol, 27-26, după reuşita Andrei Moroianu, dar Buceschi şi Hernandez au desprins din nou Rapidul, iar golul din ultimele secunde al aceleiaşi Moroianu nu a mai contat. S-a terminat 29-27, punct final pentru fetele lui Adrian Chiruţ în această ediţie de Cupa României, iar echipa buzoiană îşi va concentra acum întreaga atenţie asupra campionatului, unde va reveni duminică seară, cu un meci în deplasare la Dacia Mioveni.

RAPID: Voicu, Ciucă, Foggea – Tîrcă – 8 goluri, Carlos (6), Buceschi (5), Fernandez (4), Hernandez (2), Perianu (1), Korsos (1), Popa (1), Badea (1), Raţiu, M. Ilie, Constantinescu. Antrenor: Carlos Viver

GLORIA: Batinovic, Nenezic – Harabagiu – 9 goluri, Moroianu (5), Petrovic (4), Czeczi (3), Subţirică (2), Munteanu (1), Stoleru (1), Condurache (1), Zamfirescu (1), Simion, A. Ilie, Shteriova. Antrenor: Adrian Chiruţ

Rm. Vâlcea şi Cisnădie, în Final Four

În afara partidei din Sala Giuleşti, marţi s-au mai disputat alte două partide din sferturile de finală ale Cupei României.

La Galaţi, divizionara secundă CSM a fost la un pas de a produce o uriaşă surpriză, chiar dacă a pierdut în cele din urmă la limită (27-28) în faţa Măgurii Cisnădie.

A treia echipă calificată în Final Four este SCM Rm. Vâlcea, care a învins-o mai uşor decât ar fi fost de aşteptat pe Minaur Baia Mare, 32-25.

Ultimul meci al sferturilor, Gloria Bistriţa – CSM Bucureşti, va avea loc duminică, 15 mai.

De altfel, ieri, Federaţia Română de Handbal a stabilit programul Final Four-ului. Cele două semifinale sunt SCM Rm. Vâlcea – Rapid şi Gloria Bistriţa/CSM Bucureşti – Măgura Cisnădie. Ordinea în care au fost extrase echipele şi în care au ocazia să-şi exercite dreptul de organizare a turneului este: Cisnădie, Rapid, Gloria/CSM, Rm. Vâlcea. Termenul de depunere a ofertelor pentru organizarea turneului este vineri, 6 mai, ora 12.00. Turneul final va avea loc în week-end-ul 21-22 mai.

Articole similare