Economic

Află ACUM ce impact are memoria RAM pentru PC-ul tău

Orice utilizator de pc își dorește o experiență rapidă atunci când își folosește dispozitivul. Dimensiunea RAM și viteza procesorului determină acest lucru și pot influența eficiența calculatorului tău. În funcție de activitatea pe care o ai la pc: gaming, social media sau office, memoria RAM este solicitată în diferite moduri. Dacă vrei să afli cum să îți îmbunătățești experiența activității tale la pc și să vezi ce impact are memoria RAM asupra aplicațiilor cu care lucrezi, citește în continuare acest articol.

Iată la ce îți folosește memoria RAM

Jocuri de ultimă generație

Dacă ești pasionat de gaming și îți dorești să încerci jocurile nou apărute, atunci e necesar să faci un upgrade al plăcuțelor de RAM . Există multe jocuri pe piață care au cerințe ridicate cu privire la memoria RAM , iar fără acestea jocurile nu funcționează. Pentru a alege ceea ce se potrivește pc-ului tău e important să știi mai multe informații despre memoria RAM, astfel încât să iei o decizie potrivită. Pentru jocuri, minimul recomandat de specialiști este de 8GB, dar pentru o experiență și mai plăcută cantitatea optimă este de 16GB.

Editare foto-video

Pasionații de fotografie sau film știu că nu e suficientă o cameră profesionistă pentru a surprinde momente unice. Ai nevoie de programe de editare în care să evidențiezi cu adevărat fotografia sau filmarea pe care ai făcut-o. Programele de editare solicită o memorie RAM de cel puțin 16GB, însă cu cât cantitatea de GB este mai mare, cu atât rezultatele sunt mai bune. Dacă ai transformat pasiunea într-un business, atunci e important să investești și în memorii RAM pentru calculatorul tău, iar la Forit.ro găsești produse de calitate la prețuri avantajoase.

Sistem de operare performant

Dacă ești un utilizator obișnuit al pc-ului, și optezi adesea să asculți muzică sau să navighezi pe diferite site-uri, atunci nu ai nevoie de o cantitatea prea mare de rami. Totuși, sistemul de operare pe care îl folosești ar putea să sacadeze sau să nu fie la cele mai înalte standarde, tocmai pentru că nu ai suficienți rami. În plus, dacă vrei să faci proiecte mai complexe, precum tabele de informații sau prezentări stufoase pentru locul de muncă, atunci trebuie să îți poți instala un sistem de operare performant. 

Înainte de a face o îmbunătățire a calculatorului tău trebuie să știi foarte bine care sunt nevoile tale. Fie că optezi pentru o placă de RAM cu o cantitate mai mică sau mai mare de GB, este important să găsești varianta optimă care să îți îmbunătățească experiența de utilizator. Poți avea o experiență plăcută dacă alegi variantele cele mai mari ale plăcuțelor, fiindcă niciodată nu poți știi când le vei folosi.

Sursă foto: pexels.com

Articole similare