Economic

Afacerile Soufflet Agro România au scăzut cu aproape 40 la sută

Soufflet Agro România este parte a grupului francez Soufflet și se ocupă de comerțul cu cereale și semințe.  Pentru anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de 217,9 milioane lei (45,2 milioane euro), în scădere cu ­apro­ximativ 40 la sută față de anul anterior, când a avut afaceri totale de peste 362 milioane lei (76,4 milioane euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor. Și numărul angajaților a scăzut în companie, ajun­gând la 47, cu 15 mai puțin față de anul 2019.

Compania se ocupă de comercializarea semințelor, a produselor de protecție a plantelor, a îngrășămintelor solide și foliare, dar și de achiziția cerealelor; ea deține și trei silozuri în Brăila, Țăndărei și Biled (județul Timiș). Silozul din Brăila este cel mai mare, având o capacitate de 25.000 de tone, urmat de cel din Țăndărei, cu 23.000 de tone și cel din Biled, cu 22.000 de tone. Cele trei silozuri asigură aprovi­zionarea fabricii de malț pentru bere din Buzău, cea mai modernă din sud-estul Europei, care are o capa­citate de producție anuală de 110.000 de tone și un necesar de orz de bere 155.000 tone/anual, conform aceleiași surse.

,,Fabrica din Buzău, amplasată în inima regiunii cu cel mai bun sol pentru producția de cereale din România, este echipată cu tehnologie de ultimă ­ge­nerație pentru depozitarea și curățarea orzului, pentru fabricarea malțului, de monitorizare a producției și de livrare a malțului către producătorii români de bere. Capacitatea de producție este de 106.000 tone de malț Pilsen pe an. Noua malțărie este dotată cu echipamente de înaltă clasă ce permit obținerea de produse sigure, de cea mai bună calitate”, se precizează pe site-ul companiei.

Francezii de la Soufflet mai dețin și compania Soufflet Malț România, cel mai mare producător de malț (unul dintre principalele ingrediente pentru bere) din țară. Compania a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 264 milioane lei (peste 50 milioane. euro), în creștere cu 3,8 la sută față de anul anterior, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor. Compania este prezentă pe piața din România din anul 2005, dar Soufflet Malț România a înregistrat cel mai bun rezultat financiar din istoria companiei anul trecut, arată datele publice. De asemenea, anul 2020 a fost și cel mai profitabil pentru companie, având un profit net de 27 milioane lei în 2020, mai mare cu 60 la sută decât în anul anterior. Și numărul angajaților a cunoscut o ușoară creștere, astfel că, în anul 2020, acesta a crescut cu 12 la sută, ajungând la 28.

Soufflet Malt România deține o fabrică de procesare a orzului în județul Buzău. Grupul francez a intrat pe piața din România în urmă cu două decenii, cu divizia de mălțărie, iar zece ani mai târziu a înființat și compania Soufflet Agro România, scrie zf.ro.

Piața berii a rămas stabilă în 2020, înregistrând o creștere cu 0,5 la sută în volum, până la 16,75 ­mi­lioane hectolitri, se arată în raportul anual al Asociației Berarii României. Ponderea sectorului HORECA în vân­zările de bere s-a înjumă­tățit, de la 15 la sută în 2019, până la 8 la sută în 2020. Chiar și în condițiile unei stagnări în volum a pieței, sectorul de bere continuă să aibă un impact pozitiv semnificativ asupra economiei româ­nești. Industria berii asigură la nivelul întregii țări, direct și indirect, un număr de aproape 61.000 locuri de muncă pentru români, acoperă exclusiv din producția locală aproximativ 97 la sută din consumul intern de bere, iar 50 la sută din ingredientele folosite la fabricarea berii provin din agricultura României, potrivit agerpres.ro.

Un comentariu

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker