Monden

Actorul buzoian Gabriel Radu, ,,coleg de serial” cu fiica sa

Când te naști într-o ­fa­mi­lie de actori, este cam greu să îți placă altă meserie! Este și cazul Anei Teodora, fiica buzoianului Gabriel Radu și  soției sale, Maria, care i-au transmis pasiunea pentru scenă și public. Iar acum rolurile din filme și din seriale se împart în famiie.

Invitați recent într-o emisiune matinală, Gabriel și Ana Radu au discutat despre relația lor specială din viața personală, dar mai ales din cea profesională. ,,Pentru mine, tata este cel mai bun prieten, mă înțeleg foarte bine cu el, are încredere în mine și mă ajută în toate. Dintotdeauna a fost așa, de mică am fost prieteni buni”, spus Ana. Tânăra de 21 de ani a povestit că s-a gândit la cariera actoricească încă de când era în liceu: ,,Înainte să intru la facultate, eu aveam mereu emoții când jucam orice rol, pentru că nu doream să îl dezamăgesc. După ce am lucrat cu el în facultate, am lăsat frica deoparte și am realizat că am atâtea de învățat de la el. Acum am un sentiment de confort, nu mai îmi este frică. L-am chemat chiar și la unele examene, să îmi treacă emoțiile. De fiecare dată îl întreb cum i s-a părut, am nevoie mereu de părerea lui. Și despre viața personală vorbim totul. Am trecut printr-o perioadă mai dificilă, dar mi-a spus că orice trece, că mereu va fi bine, așa că am devenit prieteni și aici, ne spunem orice”, a mai spus Ana.

În completare, buzoianul a susținut și el că a tratat-o de mică pe Ana ca pe un om mare: ,,Am tratat-o ca un om mare încă de mică și a contat lucrul acesta. A avut curaj, are personalitate și mă bucur că a vrut să facă meseria asta grea, dar mișto. Te scoli la 5 dimineața, faci 20 de secvențe pe zi, cum să nu fie mișto?!“, a glumit buzoianul. ,,Este foarte disciplinată, promptă, normal că îmi crește inima. Înainte de orice film discutăm, dar nu îmi dau cu părerea, nu critic. Are regizor, el îi dă sfaturi, eu doar o urmăresc și mă bucur”, a mai spus Gabriel Radu.

*

Ana Radu este una dintre cele mai promițătoare și ta­lentate tinere actrițe din cinematografia română, fiind no­minalizată la Gala Premiilor Gopo, la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar”, pentru rolul din filmul „5 minute” (regizor Dan Chișu), lansat în cinematografe în 2019, unde joacă  rolul unei adolescente care se răzvră­tește împotriva tatălui (Mihai Călin), șeful unei unități de jandarmi implicată într-o intervenție controversată.

Născută la 24 aprilie 2000, la București, Ana Radu a urmat Liceul „Gheorghe Lazăr”, unde a făcut parte și din trupa de teatru AS. Înainte de asta, însă, pe când nu avea nici zece ani, a jucat în primul său film, scurtmetrajul „Icre negre” (2010, regia Răzvan Săvescu), alături de Andi Vasluianu. Rolul care a făcut-o cunoscută este cel din lungmetrajul „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” (2017, regia Emanuel Pârvu), pentru care a filmat când era în clasa a X-a și unde joacă alături de Șerban Pavlu. În 2018 a început actoria la UNATC, studii pe care le încheie în acest an. După o apariție și în „­Alice T.” (2018, regia Radu Muntean), a avut un rol în comedia de public „5 Gang: Un altfel de Crăciun” (2019, regia Matei Dima), care îl are în centru pe vloggerul și cântărețul Andrei Șelaru (Selly).

Buzoianul Gabriel Ra­du (62 ani), este actor, profesor de Actorie la UNATC, cunoscut încă de la debutul său în Grupul VOUĂ, urmat de numeroase apariții în filme (California Dreamin’, Tache, Ghinionistul, Des­chide ochii, Las Fierbinți, Nașa, Pariu cu viața, Ursul  etc.). Momentan, buzoia­nul semnează regia spectacolului, O noapte furtunoasă, care se joacă la Teatrul ,,George Ciprian”.

Articole similare