Cultură

Week-end plin de evenimente în parcurile Tineretului și Marghiloman

Un week-end plin cu evenimente îi așteaptă pe buzoieni în cele două parcuri mari din oraș. Astfel, începând de vineri, în fiecare week-end, buzoienii se pot bucura de filme bune timp de o lună.

Având în vedere faptul că prima ediție a festivalului ,,Seri de Vară la Buzău” a fost un succes vara trecută, Primăria municipiului Buzău, prin Centrul Cultural ,,Alexandru Marghiloman”, readuce cinematograful în aer liber de vineri până duminică, timp de o lună. În fiecare vineri este film pentru copii, sâmbăta este film pentru toată familia, iar duminica este film pentru adulți și adolescenți

Vineri, 9 iulie, buzoienii sunt invitați să vizioneze o poveste subacvatică plină de aventuri și întâmplări curajoase, iar sâmbătă îi așteaptă o călătorie pe o planetă îndepărtată alături de Jhon Carter. Duminică, adulții și adolescenții sunt invitați la un film cu Peter Quill. Filmele vor fi difuzate în Amfiteatrul din Parcul Tineretului înce­pând cu ora 20.00, iar accesul este gratuit.

În timp ce în Parcul Tineretului vor rula filme, în Parcul Marghiloman continuă seria duminicilor de jazz, la Vila Albatros. În această duminică, 11 iulie, începând cu ora 20.00, Irina Sârbu – alături de trupa ei, formată din Puiu Pascu, la pian, Ciprian Parghel, la contrabas și Tudor Parghel, la tobe – și Ana Dubyk, împreună cu Sian Brie, chitară, vor continua seria serilor ,,Jazz la Conac”. Buzoienii se vor bucura de jazz, etnojazz, samba, bossanova, tango, muzică românească interbelică, muzică franțuzească și chiar folclor în cea mai spectaculoasă interpretare. Intrarea este liberă!

Articole similare