Economic

Activități pentru copii: Cum să-ți distrezi copiii cu desene de colorat?

Desenul și coloratul sunt două dintre principalele activități ale copilăriei. Prin acestea, copiii se exprimă, își testează talentele, se simt fericiți mai ales când au și rezultate frumoase.

Copiii adoră activitățile interesante, iar coloratul este o distracție plăcută, relaxantă și un proces de dezvoltare și educație. Pentru copii, coloratul este o modalitate ușoară de a învăța culorile, de a folosi diverse carioci, creioane, pixuri colorate.

Această activitate artistică are multe beneficii pentru copii, cum ar fi:

 • Stimulează creativitatea și induce o stare de bine
 • Dezvoltă coordonarea mână-ochi și musculatura de la mâini
 • Îmbunătățește capacitatea de concentrare și atenția la detalii
 • Oferă o stare de relaxare, are efect liniștitor
 • Cultivă încrederea în sine
 • Dezvoltă capacitatea de planificare și stimulează răbdarea
 • Îmbunătățește relația cu sine și cu cei din jur, din familie
 • Dezvoltă atenția și limbajul vizual.

Dacă ești în căutarea unor proiecte artistice distractive pentru copii, îți sugerăm să vezi pe Internet colecția de planșe de desenat pentru copii, ce pot fi pe placul celor din familia ta.  Acestea se numără în ziua de azi printre cele mai apreciate cadouri cu conținut educativ pentru copii. Dacă alegi asemenea cadouri pentru cei mici, cu siguranță vei simți că este o mare bucurie pentru ei să deseneze, să coloreze, să se exprime și chiar să-și manifeste măiestria artistică.Gama de subiecte și secțiuni pentru copii de pe Internet este pur și simplu colosală. În marea varietate de planșe de colorat pentru copii se pot distinge mai multe categorii importante, ce includ chiar și subiecte pentru cei mai capricioși mici artiști. Acestea au fost create de-a lungul anilor într-o varietate de stiluri, pentru a atrage o gamă largă de vârste, de la copii mici la adulți (cum sunt planșele cu benzi desenate). Planșele de colorat se aleg în funcție de vârsta și abilitățile copiilor, de interesele acestora, de calitatea hârtiei și disponibilitatea componentelor de formare, dezvoltare.

Cele mai apreciate categorii de planșe de colorat pentru copii sunt:

 • Desene cu obiecte familiare, cu animale, flori, fructe, lucruri
 • Planșe de colorat cu obiecte necunoscute
 • Desene cu personaje din filme și povești
 • Planșe de colorat pentru Crăciun și Anul Nou, pentru ziua de naștere, Ziua Mamei, Paște sau cu diferite anotimpuri
 • Desene cu mașini, pirați, minicraft, lego, super Mario, graffiti, armată, război și roboți pentru băieți
 • Desene cu prințese, inimioare, sirene, zâne, machiaj, barbie și flori pentru fete
 • Planșe de colorat cu orașe, regiuni geografice, peisaje, benzi desenate.

Dacă vrei să-ți distrezi într-adevăr copiii cu desene de colorat, poți ține cont de faptul că desenele animate vor fi mereu de interes pentru fete și băieți. Pentru a le face o surpriză plăcută, află mai întâi ce desene animate sunt preferate de copiii tăi, apoi caută planșele de colorat cu acele personaje îndrăgite, pe care ei vor fi încântați să le coloreze acasă.Când vine vorba despre planșe de colorat, divertismentul și educația merg mână în mână. Gândește-te la micii tăi artiști cât de fericiți vor fi să coloreze planșele cu personajele preferate, cu vehicule distractive, animale drăguțe sau obiecte fermecate. Acestea pot fi descărcate rapid de pe Internet, ele fiind gata pentru imprimare. Cu ajutorul lor, copiii își vor dezvolta imaginația, creativitatea și chiar își vor trezi talentul artistic. De asemenea, coloratul are și un efect pozitiv asupra dezvoltării copiilor, pentru că ei astfel își antrenează răbdarea, atenția și concentrarea.

Planșele de colorat sunt o idee grozavă de distracție creativă acasă, un mod de a scăpa de plictiseală și anxietate și o soluție ideală pentru a-ți menține copilul vesel și ocupat în acele momente ale zilei când ești preocupat de alte treburi importante. Cu ajutorul lor, copilul nu se va mai plictisi atât de repede, ca atunci când se distrează cu o jucărie, pe care o are de foarte mult timp.

Prin urmare, grăbește-te să descarci cele mai frumoase planșe de colorat și să oferi bucurie ție și copiilor tăi, în special acum când se apropie și sărbătorile de Crăciun. Spiritul Crăciunului trebuie sărbătorit cu cei dragi, în familie, el constă și în dăruirea de cadouri magice, ce pot fi chiar și pagini minunate și interesante de colorat pentru copii.

 

Articole similare