vineri, 03 iulie 2020

Concert de excepţie / Artistul de renume mondial Emil Bîzgă, alături de Ozana Barabancea şi Dora Gaitanovici, într-un regal al muzicii jazz de colecţie

În ultima sâmbătă din această lună, un reputat trompetist care a cântat cu Ray Charles şi cu alţi mari artişti, vine la Buzău, în Club No Limit, pentru un concert de excepţie. Emil Bîzgă alături de invitaţii săi, vor oferi un regal al muzicii jazz de colecţie, dominat de spiritul unor monştri sacri precum Kenny G, Ella Fizgerald, Chris Botti sau Frank Sinatra.

Proiectul, intitulat SMOOTH TROMPET, include muzicieni de mare ­ca­libru, precum Marius Vernescu (pian) sau Capriel Dedeian (chitară). În formula cu care marele artist vine în faţa publicului buzoian pe 30 noiembrie, de la ora 20,00, veţi avea ocazia să ascultaţi şi doi invitaţi speciali. Este vorba despre binecunoscuta Ozana Barabancea şi buzoianca Dora Gaitanovici.

Considerat unul dintre cei mai buni trompetişti români, Emil Bîzgă s-a născut în 1971, la Iaşi, într-o familie de muzicieni. Şi-a desăvârşit studiile muzicale în Bucureşti, la Conservator, locul în care a descoperit şi pasiunea pentru jazz. Cu un master în trompetă clasică la Malmo, Suedia, şi trompetă de jazz la Hanovra, Germania, şi Universitatea Rutgers din New Jersey, Emil Bîzgă a colaborat îndeaproape cu artişti de renume, precum Hakan Hardenberger şi Wynton Marsalis, care i-au definitivat stilul şi tehnica muzicală şi i-au incitat curiozitatea de a îmbina diverse categorii muzicale: muzica clasică, jazzul sau folclorul balcanic – reuşind să aducă un element de noutate în arena muzicală internaţională.

Pe aceeaşi scenă cu Ray Charles şi Jimmy Cobb 

Stilul muzical al artistului se caracterizează printr-un amalgam de experienţe diverse alături de orchestre de muzică clasică sau de jazz, o mixtură de sunete contrastante, inedite pentru jazzul modern. Cariera lui Emil Bîzgă cuprinde numeroase concerte solo, cele alături de Orchestra Ni­edersachen Jazz, Bu­charest Radio Big Band şi Opera din Hanovra şi apariţii în cadrul numeroaselor festivaluri din ţară sau din străinătate, precum Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky (Iaşi, România), Festivalul de Jazz Patras (Grecia), ZeitTon Festival (Viena, Austria), Festivalul Miles Davis (Cracovia, Polonia) sau Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia).

Renumitul trompetist a urcat pe aceeaşi scenă cu nume mari ale jazzului internaţional, Ray Charles şi Jimmy Cobb, iar în St. Petersburg a avut ocazia să încânte publicul prin colaborarea cu Vladimir Cosma, unul dintre cei mai cu­noscuţi compozitori de muzică de film.

Preţurile biletelor la concertul de la Buzău vor fi 80 lei (categoria I) şi 60 lei (categoria a II-a). Pentru bilete şi  rezerări sunaţi la 0723-.429.264.

loading...
error: Content is protected !!