Economic

A7 merge înainte! Când se semnează următoarele două contracte

Autostrada Moldovei, A7, începe să prindă contur, după ce în această lună au început lucrările pe două dintre loturile tronsonului Ploiești-Buzău, respectiv Dumbava-Mizil și Mizil-Pietroasele. Lucrările înaintează, iar pentru cele două loturi ale tronsonului Buzău-Focșani, câștigate de către Dorinel Umbrărescu, contractele vor fi semnate vineri, 2 septembrie, potrivit consilierului ministrului Transportului, Cătălin Urtoi. „Proiectul execuției Autostrăzii A7 merge înainte! Vineri se semnează încă două loturi pentru A7 și se intră oficial în Moldova cu execuția acestei autostrăzi!”, este mesajul transmis de acesta pe pagina de Facebook.

De asemenea, Cătălin Urtoi a mai anunțat că în câteva zile ar urma să aflăm și care sunt constructorii desemnați pe alte două loturi ale autostrăzii A7, de pe tronsonul Buzău-Focșani. Termenul pentru cele două loturi este de 20 de luni, aceeași durată de execuție fiind și pe cele trei loturi ale secțiunii Ploiești-Buzău. Sunt contracte de execuție, FIDIC ROȘU, deci UMB poate intra în șantier din această toamnă. Lotul 1 (Buzău-Vadu Pașii) are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA). Lotul 4 (Mândrești Munteni-Focșani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fără TVA). După semnarea contractelor, constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Pentru loturile mai lungi termenul de execuție este de 26 de luni, iar CNAIR ar putea anunța câștigătorii tot în această săptămână.

Care este stadiul lucrărilor de pe tronsonul Ploiești-Buzău

Pe două loturi din tronsonul Ploiești-Buzău lucrările au început de mai bine de două săptămâni, iar lucrurile par să se miște în direcția corectă. Al doilea lot, Mizil-Pietroasele, este cel mai avansat, având în vedere că primele utilaje și-au făcut apariția în teren pe data de 11 august. Potrivit lui Cătălin Urtoi, cel care și-a asumat responsabilitatea de a mobiliza șantierele, pe acest lot continuă decopertările care au început luni, 21 august, iar în câteva zile se va trece la îmbunătățirea terenului; acestea sunt ultimele vești venite de pe șantier.

Cătălin Urtoi a declarat, imediat după aflarea datei în care se va intra oficial pe teren, că două zile pe săptămână va fi prezent pe A7, pentru monitorizare lucrărilor, astfel încât acestea să fie finalizate la termen.

Situația celor 13 loturi ale Autostrăzii „Moldovei” A7 Ploiești-Pașcani

Pe primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești-Buzău asocierile conduse de Pizzarotti (Italia) și Trace (Bulgaria) au intrat în șantier luna aceasta. Pe lotul 3, la jumătatea lunii, după vacanța judecătorilor, CNAIR așteptă de la Curtea de Apel București motivarea hotărârii prin care s-a decis reevaluarea ofertelor. Există așadar, o întârziere destul de mare și o lipsă de continuitate între lotul 3 al primei secțiuni (Ploiești-Buzău) și primul lot al secțiunii 2 (Buzău-Focșani). Pentru Autostrada Focșani-Bacău (96 km) pot fi depuse oferte până pe 22 septembrie iar pentru Bacău-Pașcani (77 km) până pe 15 septembrie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker