Economic

A7, lotul 3: avem de toate. Mai puțin constructor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul licitației pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 3 din Autostrada Ploiești – Buzău (A7). Licitația pentru execuția lucrărilor este încă în evaluare. După finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru Servicii de Supervizare „Execuție lucrări Autostrada Ploiești – Buzău Lot 3: Pietroasele – Municipiul Buzău Km 49+350 – Km 63+250”. Ofertantul desemnat câștigător este Tecnic Consulting Engineering România SRL, cu preţul de 26 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 148 luni, începând de la data de demarare a derulării contractului și cuprinde: 24 de luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Tecnic Consulting Engineering România SRL a câștigat și contractele pentru supervizarea lucrărilor de pe primele două loturi ale Autostrăzii A7 Ploiești-Buzău. Diferența este că cele două loturi au constructori desemnați – Pizzarotti pe primul lot și Asocierea Coni-Trace pentru cel de-al doilea lot –, iar lucrările sunt în toi, potrivit ultimelor informații ale CNAIR care indică stadiul lucrărilor.

Licitația pentru execuția lotului 3 din Autostrada Ploiești – Buzău a revenit în evaluare, după mai multe runde de contestații. Reevaluarea ar putea fi încheiată până pe 20 martie, conform datelor actuale din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Totodată, lotul 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău este ultimul din cele 13 ale Autostrăzii Moldovei care nu are încă un constructor desemnat.

Ultima vizită în teren a fost făcută de către consilierul ministrului Transporturilor, Cătălin Urtoi, care pe 8 martie, s-a aflat la Buzău pentru a verifica toate șantierele aflate în execuție pe A7.

Articole similare