Economic

A7: Care este noul termen estimat pentru finalizarea lotului 2

Primele loturi ale Autostrăzii Moldovei (A7) vor fi date în folosință „de principiu în octombrie 2024″, estimează directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Dacă pentru lotul 1 Ploiești-Mizil (21 km.), Asocierea Pizzarotti-Retter a primit încă din vară o extensie de 5 luni, până în octombrie 2024 (motivată și de problemele confirmate cu pânza de apă freatică), pentru lotul 2 Mizil-Pietroasele (28 km.), ajuns acum la doar 30 la sută execuție, deși lucrările au început în august 2022, termenul contractual aprilie 2024 nu poate fi respectat, întârzierea semnificativă fiind pe tronsonul pe care lucrează bulgarii de la Trace.

Cristian Pistol

Într-un interviu pentru publicația MainNews, șeful CNAIR admite întârzierea lotului 2: „Ambele loturi vor fi finalizate anul viitor. Lotul 1 Dumbrava – Mizil avem un progres fizic de 34 la sută, iar pe lotul 2 Mizil – Pietroasele progresul este de aproape 30 la sută. Ele nu au mers așa cum ne-am fi dorit noi. Pe de altă parte, au fost și niște probleme în teren, care nu au fost foarte bine aprofundate în faza de proiectare, ceea ce a dus la mici întârzieri (…) În principiu, în luna octombrie vor fi finalizate ambele loturi”.

Directorul general CNAIR a promis că se vor găsi soluții pentru ca la sfârșitul anului viitor să fie asigurată circulația pe toți cei 49 kilometri dintre Ploiești (nod Dumbrava A3)–Pietroasele, având în vedere că de-abia săptămâna trecută s-a semnat contractul pentru execuția Lotului 3 Pietroasele-Buzău (14 km.), iar termenul de 20 de luni va fi calculat începând din primăvara anului viitor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker