Sport

Medalii, medalii, medalii. Lotul Gloriei a strălucit la Open-ul României WKF

Într-un tablou al perseverenței și curajului, tinerii karateka de la Gloria au cucerit nu mai puțin de opt medalii la una dintre cele mai importante competiții naționale, Open-ul României, eveniment găzduit de Timișoara. În „Orașul Florilor”, roș-albaștrii au făcut o figură frumoasă, demonstrând că Buzăul are un viitor bun în ceea ce privește artele marțiale.

Radu Cărbuneanu a obținut medalia de aur la Kumite juniori (68 kg), consolidându-și, astfel, poziția de lider în clasamentul național. La fel de important, grație acestei performanțe, tânărul buzoian a obținut biletul pentru Campionatul European de Karate EKF, de anul viitor.

Matei Goață a reușit două clasări pe podium, argint de două ori, la Kumite seniori și Under 21, categoria 60 de kilograme. Sebastian Bratu, Francesco Chelu și Eduard Andrei au adus la Buzău câte o medalie de bronz, la Kumite minicadeți și Kumite juniori. Seria bună a buzoienilor a fost încheiată de Sebastian Alixăn-
droiu
, medalie de aur la Kumite minicadeți, și Alfonso Drăgulin, aur la kumite juniori, 61 de kg.

2023 a fost un an excelent pentru secția „Karate” a clubului buzoian, aducând un titlu mondial, Sebastian Alixăndroiu, la Kumite masculin. Alte șase medalii au fost obținute la Campionatul European de Karate, eveniment derulat în septembrie, la Liege.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker