Actualitate

FOTO | Cercul de Donatori: buzoienii, invitați să susțină trei proiecte

Buzoienii sunt invitați pe 7 decembrie, la ora 18.00, la a cincea ediție a Cercului de Donatori Buzău, ce va avea loc la Casa Berarilor. În cadrul acestui eveniment de crowdfunding se vor prezenta trei proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna octombrie. Buzoienii participanți vor putea să analizeze și să doneze acestor trei proiecte mai multe tipuri de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații.

Cele trei proiecte prezentate au fost alese cu atenție, în funcție de concept și de impactul în comunitate. Mai exact, la eveniment vom avea ocazia să vedem trei prezentări scurte și emoționante ale proiectelor selectate, care au impact în județul Buzău. În competiție s-au înscris 12 proiecte, iar în urma jurizării au fost selectate trei proiecte care să participe la Cercul de Donatori Buzău.

Este vorba despre proiectele „Eu Salvez”, ce aparține  Grupului de inițiativă Everything 4 Life, „Mlădițe Vintilene”, promovat de  Grupul de inițiativă Păstrătorii Tradiției, și „Senzo Friends”, al Asociației Puzzle România.

Proiectul „Eu Salvez” al Grupului de inițiativă Everything 4 Life oferă cursuri de prim-ajutor și sesiuni informative pentru situații de risc pentru copiii, tinerii și cadrele didactice din comuna Poșta Câlnău și împrejurimi. Mai multe detalii despre proiect AICI.

Proiectul „Mlădițe Vintilene” al Grupului de inițiativă Păstrătorii Tradiției are ca misiune formarea unui ansamblu folcloric format din 20 de elevi locali, oferindu-le astfel oportunitatea de a învăța, prezenta și celebra dansurile tradiționale, muzica și obiceiurile specifice zonei. Mai multe detalii despre proiect AICI.

Proiectul „Senzo Friends” al Asociației Puzzle România are ca obiectiv amenajarea unei camere senzoriale pentru copii cu tulburări din Spectrul Autist -TSA, alături de copiii tipici din comunitatea buzoiană. De asemenea, proiectul implică și activități educative cu scopul de conștientizare, integrare și  incluziune școlară și socială în grădinițele, școlile și parcurile din Buzău. Mai multe detalii despre proiect AICI.

Acest eveniment este o ocazie specială, într-o perioadă magică a anului, în care Fundația Comunitară Buzău invită oameni care aleg să se implice și doresc să aibă un aport la dezvoltarea comunității. Donațiile se pot face și înainte de eveniment, accesând butonul Donează pe paginile proiectelor sau prin contract de sponsorizare, pe loc, în cadrul evenimentului (cash sau card), dar și după eveniment (contract de sponsorizare), până pe 31 decembrie 2023. Există și posibilitatea de a dona produse, spațiu de lucru, ore de voluntariat, servicii pro bono sau alte bunuri necesare fiecărui proiect în parte în funcție de nevoi. Pentru o bună organizare, participanții sunt rugați să confirme participarea la eveniment prin rezervarea unui loc în sală. Date de contact pentru informații despre Cercul de Donatori Buzău: email: [email protected]

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește contexte favorabile (fonduri, programe, evenimente) pentru ca resursele locale să se întâlnească cu inițiativele și să genereze astfel proiecte ce dezvoltă potențialul comunității buzoiene.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker