vineri, 16 aprilie 2021

A devenit cel mai longeviv președinte al unei federații sportive din România / Cristinel Romanescu: ,,Cred că am făcut lucruri bune în tenisul de masă!”

De 20 de ani în fruntea Federației Române de Tenis de Masă, la care se vor adăuga alți patru ani, durata unui al șaselea mandat consecutiv pe care l-a obținut la alegerile de săptămâna trecută, buzoianul Cristinel Romanescu a devenit cel mai longeviv președinte al unei federații de sport din România! În toți acești ani, Romanescu a avut de gestionat o Federație extrem de vizibilă, ce a trebuit să rămână în top fără a apela – așa cum este ,,specificul” acestui sport – la implanturi (naturalizări) asiatice. Dincolo de bugete ori strategii, după cum a declarat în multe rânduri, aceasta a fost una dintre marile provocări ale mandatelor sale. Doar cu sportivi români, tenisul de masă a înregistrat în acești 20 de ani performanțe extraordinare, cu naționala feminină campioană europeană de două ori la rând, 2017 și 2019, calificată acum la JO de la Tokyo, sau individuale, cu Adrian Crișan, Ovidiu Ionescu, Eliza Samara, Bernadette Szocs etc. Nu a fost greu deloc ca buzoianul să câștige încre­derea și respectul alegătorilor din țară, iar la aceste ultime alegeri nu a avut contracandidat și a fost votat în unanimitate. „Din punctul meu de vedere, anii au trecut relativ repede. Colegii mei și toți reprezentanții cluburilor, Asociațiile Județene de Tenis de Masă, mi-au acordat încrederea lor, au observat că mergem spre bine și s-au gândit că nu ar avea niciun rost să schimbăm lucrurile care funcționează. De 20 de ani nu le-am înșelat așteptările. Cred că am făcut lucruri bune în tenisul de masă. De fiecare dată îmi doresc să am aceleași rezultate ca în mandatul anterior. Sunt convins că vom obține rezultate la fel de bune, dar în condiții total diferite, niciodată nu am avut o pandemie. Ne dorim acea medalie la Jocurile Olimpice, avem două probe la care concurăm și putem să obținem această medalie, dublu mixt, unde îi avem pe Bernadette Szocs și pe Ovi­diu Ionescu și echipa națio­nală feminină”, a declarat Cristinel Romanescu după realegerea ca președinte al FRTM.

Beatrice Romanescu merge la Federația Europeană!

Pierdere pentru FRTM, dar un pas imens înainte în cariera soției președintelui. Beatrice Romanescu lasă Federația, unde, timp de 20 de ani, a condus departamentul de Marketing și Comunicare, pentru postul de Marketing Manager al ­Fe­derației Europene de Tenis de Masă! ,,Înseamnă un proiect de succes din România, care a depășit granițele țării și a fost recunoscut nu numai aici, cât și în străinătate”, a spus Beatrice Romanescu. ,,Este un lucru extraordinar de bun, este o recunoaștere a activității în ultimii ani în marketing”, a declarat și Cristinel Romanescu.

loading...