Fără categorie

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, programul evenimentelor ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Buzăul lui Marghiloman

Cea de-a doua ediție a Festivalului „Buzăul lui Marghiloman” a început joi, pe 14 iulie și se termină duminică, pe 17 iulie. Buzoienii care vor să se distreze pe ritmurile celor mai îndrăgiți cântăreți, sunt așteptați în Parcul „Alexandru Marghiloman” la Vila Albatros. Intrarea este liberă.

  • Vineri, 15 iulie, ziua a doua a festivalului va începe cu Rockabella, o trupă care îmbină influențe art-rock, indie pop și alternative în cântece-poveste despre momentele care ne transformă. Dora Gaitanovici, Codruț, Dante, Dani, Denis sunt parte din „Buzăul lui Marghiloman”, la fel și Bianca Mihai.

Pe 15 iulie, buzoienii se vor bucura și de prezența trupei „The Kryptonite Sparks”.

  • După mai bine de 10 ani, trupa Toulouse Lautrec revine la Buzău, chiar pe scena Festivalului „Buzăul lui Marghiloman”, la Vila Albatros, sâmbătă, 16 iulie, accesul publicului fiind permis de la ora 19.00. Sâmbătă, buzoienii vor putea să îi vadă și pe clujenii de la „Grimus”. Ziua a III-a Festivalului „Buzăul lui Marghiloman” se încheie cu Jurjak. Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați artiști de alternativ din România. A lansat până acum două albume de studio: Lemon Blues (2016) și Blues Berry (2018), pe care se regăsește și piesa „Imnul Minerilor”, nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului „Planeta Petrila”.
  • Duminică, 17 iulie, pe scena festivalului vor urca Bogdan Simion, Paulina, Raluk & Balkanic.

Muzeul Județean Buzău

La sediul Muzeului Județean Buzău sunt deschise trei expoziții temporare:

  • „Copilăria în comunism”, în cadrul căreia vizitatorii au prilejul să descopere sau să redescopere universul copiilor din perioada comunistă. Proiectul expozițional reunește: jucării, jocuri, fotografii, manuale, piese de mobilier, tabloul fiind întregit de uniforme ale șoimilor patriei și pionierilor, alături de insigne, medalii, diplome ce răsplăteau performanțele elevilor din perioada comunistă. Expoziția poate fi vizitată până în data de 2 octombrie 2022.
  • „Chihlimbar baltic, provenit din contrabandă, indisponibilizat de DIICOT, valorificat de ANABI, expus la muzeu” este o expoziție inedită, organizată în parteneriat cu Ministerul Justiției din România și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Piesele ce urmează a fi expuse, în premieră, la Muzeul Județean Buzău, fac obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Pepitele de chihlimbar au fost introduse ilegal pe teritoriul României prin sustragerea de la controlul vamal. Acestea erau depozitate, transportate și predate în țări, precum: Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia. Expoziția rămâne deschisă până în data de 17 iulie 2022.
  • „Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”, proiect expozițional ce poate fi admirat până la finalul acestui an.

Galeriile de Artă „Ion Andreescu”

Buzoienii se pot bucura, luna aceasta, de o expoziție de pictură grafică și obiect. Expoziția se numește „Dezvăluiri din timpul meu” și este deschisă publicului până la data de 30 iulie.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker