Fără categorie

Tache, Ianke și Cadîr, din nou pe scena Sălii Consiliului Județean

Comedia savuroasă se joacă azi, 9 aprilie 2024, de la ora 19.00

La peste şase decenii de la prima montare a piesei de către regizorul N.Al. Toscani, celebrul Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane întrupându-i pe evreul Ianke, pe turcul Cadîr (Răzvan Vasilescu) şi pe românul Take (Mihai Constantin).

Textul este o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montat pentru prima dată la Bulandra, în 1957, de către regizorul Toscani.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Piesa se joacă în Sala Consiliului Județean, astăzi, 9 aprilie, și aduce în prim plan povestea de viață a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei și religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferențele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar și că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării și al asumării a ceea ce ne definește şi ne diferențiază de ceilalți.

Articole similare