Educație

3.391 absolvenți ai clasei a VIII-a, înscriși la Evaluarea Națională

Săptămâna viitoare începe Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a.

3.391 absolvenți ai clasei a VIII-a din județ – dintre care 1.654 din mediul urban și 1.737 din rural – s-au înscris la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a.
Examenul începe marți, 14 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română, și continuă joi, 16 iunie, cu proba scrisă la matematică. Probele scrise încep la ora 9.00 și se vor desfășura în 32 de centre de examen din județul Buzău: 18 în mediul rural, respectiv 14 în urban. De asemenea, la nivelul județului Buzău sunt organizate două centre zonale de evaluare.

Comisia județeană de organizare a examenului de Evaluare Națională din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău a aprobat 27 de solicitări privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, conform normelor metodologice și a procedurilor în vigoare.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul de evaluare naţională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care vor fi distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

 Primele rezultate pe 23 iunie

Primele rezultate vor fi comunicate joi, 23 iunie, până la ora 14.00 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16.00 – 19.00) și 24 iunie (în intervalul orar 8.00-12.00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Contestația va fi asumata prin semătură atât de candidat cât și de părinte/reprezentant legal, conform procedurilor ME. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iunie.

Candidatul major şi părinţii/ reprezentanţii legali ai candidatului minor pot solicita comisiei judeţene de organizare a evaluării naţionale vizualizarea lucrării/ lucrărilor propriului copil numai după afişarea rezultatelor finale, după etapa de soluţionare a contestaţiilor. La vizualizarea lucrării/ lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte/ reprezentant legal. Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea şi/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău pun la dispoziţia celor interesaţi liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli apărute în organizarea/desfășurarea examenului de Evaluare Naţională 2022: Ministerul Educaţiei – 0800 801 100 și Inspectoratul Școlar Județean Buzău – 0800 816238.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker