Economic

Proprietarul Shopping City, noi investiții în malluri

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri și centre comerciale din România, care deține la Buzău Shopping City, vede o revenire aproape completă de la efectele pandemiei Covid-19 și a anunțat că investește 37 de milioane de euro în montarea de panouri fotovoltaice pe 30 de malluri din România.

Potrivit NEPI Rockastle, vânzările chiriașilor, fără cele ale hipermarketurilor, au fost cu 53 la sută mai mari în primul trimestru din acest an față de primele trei luni din 2021, iar pentru lunile februarie și martie, vânzările, chiar dacă în creștere ușoară, le-au depășit pe cele realizate în primul trimestru din 2019, ceea ce indică o revenire la nivelul de dinaintea pandemiei, potrivit raportului financiar al NEPI Rockcastle pentru primul trimestru din acest an.

În schimb, creșteri ale vânzărilor au fost înregistrate pe toate categoriile, mai puțin pe segmentele de îmbrăcăminte și divertisment. Cele mai performante categorii au fost cele pentru sănătate și înfrumusețare, unde vânzările au crescut cu 19 la sută și electronice, unde creșterea a fost de 20 la sută.

„Rezultatele operaționale pentru primele luni din 2022 indică o revenire aproape completă de la efectele pandemiei Covid-19. Clienții s-au întors pe măsură ce restricțiile au fost ridicate și suntem impresionați că majoritatea chiriașilor au înregistrat cifre de afaceri similare celor din 2019. Cu toate acestea, au apărut noi provocări, conflictul militar devastator din Ucraina și creșterea inflației. Din fericire, afacerea nu a suferit impact negativ direct, dar continuăm să monitorizăm atent situația”, se mai arată în raportul NEPI Rockcastle.

Pentru a reduce prețul mare la energie electrică, NEPI Rockastle va instala panouri fotovoltaice pe 30 de centre comerciale din România, care vor produce energie până la sfârșitul anului viitor. Investiția în acest proiect este de 37 de milioane de euro.

Venitul net operațional a fost de 95 de milioane de euro, în creștere cu 21 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, și asta în mare parte datorită concesiilor mai mici făcute anul acesta, de circa 300.000 de euro, față de 24,6 milioane de euro T1 din 2021.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker