Economic

Ce trebuie să știi despre dieta copiilor și adulților care suferă de alergii

În ultima vreme, tot mai mulți copii și adulți suferă din cauza alergiilor sezoniere și nu numai. Acestea pot fi cauzate de părul animalelor, anumite alimente, medicamente, praf și multe altele și sunt determinate de poluare, anumite obiceiuri alimenatare, fumat activ sau pasiv și multe altele. Din păcate, o alergie nu poate fi niciodată vindecată, iar ignorarea acestei probleme poate fi chiar fatală. De aceea, am decis să îți venim în ajutor cu câteva informații despre alimente care pot fi consumate de unele persoane care suferă de alergii respiratorii și nu numai.

Regimul alimentar în caz de alergii respiratorii

Dacă avem de a face strict cu alergii respiratorii, se pare că unul dintre cele mai bune alimente indicate în acest caz este peștele gras, cum este tonul, macroul, somonul. Acizii grași Omega 3 conținuți de acesta ar avea un efect pozitiv, în sensul că ar scădea riscul producerii de alergii. Deocamdată studiile în acest domeniu sunt abia la început, dar mulți medici alergologi par destul de optimiști în această privință.

Unele studii medicale au evidențiat faptul că micuții care au fost diagnosticați cu astm alergic și au consumat alimente bio precum castraveți, roșii, vinete, dovlecel și fasole verde au avut parte de o reducere a simptomelor neplăcute. Mai multe alimente bogate în vitaminele E și C sunt și ele indicate în acest caz. Supele, ciorbele și băuturile calde sunt indicate în acest caz, deoarece încălzesc stomacul și căile respiratorii, și reduc în intensitate simptomele. Pentru a rezuma, se pare că dieta mediteraneană este cea care se pretează cel mai bine pentru a fi utilizată în cazul persoanelor care suferă de alergii respiratorii.

Alergiile alimentare

Mult mai greu de ținut sub control sunt alergiile alimentare, și se pare că sunt foarte mulți copii, dar și adulți întâmpină astfel de probleme. De regulă, alergiile alimentare presupun intoleranța organismului la anumite alimente, cum ar fi arahide, nuci, oleaginoase, ouă, pește, lapte de vacă, fructe de mare, soia, grâu. Evident, sunt și cazuri în care alergiile alimentare se referă la sensibilitatea și la alte alimente, anumite fructe și legume.

Mergi la doctor pentru tratament

Tu, în calitate de părinte, trebuie să fii primul care observi dacă micuțul tău ar putea avea o alergie alimentară. În acest caz, trebuie să te prezinți la medicul pediatru sau, și mai bine, la cel alergolog. Acesta va recomanda mai multe teste și analize medicale în urma cărora se va stabili clar un diagnostic și va fi identificat alimentul care îi cauzează probleme micii tale minuni. Este posibil chiar să fie mai multe. Medicul este cel care decide tratamentul care trebuie urmat de cel mic, și este posibil ca în afară de un regim special, să fie nevoie și de unele medicamente.

Învață să citești cu atenție etichetele alimentelor

Este destul de dificil să poți să ai grijă așa cum trebuie de regimul alimentar al celui mic, cel puțin la început. Dar, nu dispera, nu ești singurul în această situație. Va trebui să cumperi produse bio, care să nu fi fost tratate în niciun fel, dar și să citești cu atenție etichetele alimentelor pe care le achiziționezi pentru hrana celui mic. Din fericire, avem chiar și vești bune, pe Bioveg.ro găsești o gamă variată de astfel de produse, special fabricate pentru persoanele care suferă de alergii alimentare. Sunt delicioase, sănătoase, și la prețuri accesibile. Varietatea de produse bio oferite aici este mare, și pornește de la produse fără gluten, fără zahăr, lapte, alergeni, dar mai cuprinde și produse cosmetice bio, vegane, detergenți ecologici pentru copiii și persoanele cu pielea sensibilă, remedii naturiste, toate create din plante cu certificat ecologic. Este o luptă grea, care durează toată viața, dar din fericire cu sprijinul oferite de Bioveg.ro, este puțin mai ușor de dus, iar copilul tău poate avea parte de o viață aproape normală.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker