Sport

Gloria, ca și inexistentă în fața lui CSM București. O nouă înfrângere la scor pentru handbalistele buzoiene

• Gloria Buzău – CSM București 20-32 (6-19)

Start complet ratat pentru Gloria în noua ediție a Ligii Naționale de handbal feminin. Miercuri seară, în Sala „Olimpia” din Ploiești, în prima etapă a noii stagiuni, condensată într-un turneu de sală, handbalistele buzoiene au întâlnit pe CSM București, la o lună și jumătate de la confruntarea din Final Four-ul României, încheiată atât de rău pentru elevele lui Ovidiu Mihăilă, învinse atunci la o diferență de 14 goluri, 16-30.

Nimic nu s-a schimbat însă, între timp, iar Gloria a arătat lamentabil și în meciul de campionat de miercuri seară. Practic, nimic nu a funcționat în jocul buzoiencelor, iar prima repriză, în care nu au reușit să marcheze decât 6 goluri (!), a fost una realmente de coșmar. Cu o poartă impenetrabilă, asigurată de Grubisic (55% procentaj la mingile apărate!) și cu Omoregie, Pintea și Dembele făcând ravagii printr-o apărare ca și inexistentă, formația bucureșteană și-a ­asi­gurat la pauză o diferență incredibilă la un asemenea ni­vel, 19-6!

Gloria a început mai bine partea secundă, dar și Adi Vasile, tehnicianul CSM, a schimbat foarte mult echipa. Chiar și cu o, să-i spunem, garnitură secundă, bucureștencele au continuat să facă legea. Diferența s-a făcut mai ales la poartă, unde Iordache și Polocoșer au fost simple jaloane, în timp ce Denisa Dedu, cea care i-a luat locul lui Grubisic în repriza a doua, a fost, și ea, la înălțime.

S-a terminat 32-20, un nou eșec dur al Gloriei, iar singura scuză poate fi și valoarea adversarei, inabordabilă în acest moment pentru echipa buzoiană.

Gloria Buzău: Iordache, Polocoșer – Iuganu (5), Livrinikj (4), Petruș (3), Subțirică (2), Ujkic (1), Munteanu (1), Moldovan (1), Stoleru (1), Janjusevic (1), Shteriova (1), Rotaru, Petrovic, Ilie. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

CSM București: Grubisic, Dedu – Dembele (6), Moisă (5), Bazaliu (5), Pintea (4), Omoregie (3), Klikovac (2), Perianu (2), Martin (2), Fînaru (1), Smeets (1), Lazovic (1), Cvijic, Jipa. Antrenor: Adrian Vasile.

Ovidiu Mihăilă: ,,Îmi asum rezultatul!”

În declarația de la finalul meciului cu CSM București, antrenorul Gloriei a spus că își asumă vina pentru înfrângerea la scor suferită de echipa sa. „Din păcate pentru noi, a fost același film prost ca acela din Cupa României. Am încercat să trimit pe teren jucătoarele cu personalitate, să începem bine, dar când faci 16-17 greșeli tehnice și îi oferi mingea adversarului, e greu să joci handbal. Mai ales când ai în față pe CSM București. Nu am știut să le capacitez pentru un asemenea joc cu miză. Vom încerca însă să remediem greșelile făcute”, a spus Ovidiu Mihăilă.

Antrenorul Gloriei a vorbit și despre situația actuală din handbalul românesc, cu explozia de cazuri pozitive în ambele Ligi: „Eu sunt adeptul rezultatelor decise pe teren, nu la «masa verde». Este o normalitate a vieții noastre cotidiene, dar cluburile cu multe astfel de cazuri ar trebui sprijinite. Pentru că în ritmul actual, când pierzi șase meciuri cu 10-0, autoritățile și sponsorii se pot retrage și pot dispărea ușor trei-patru echipe”.

Liga Națională – Etapa 1:

  • Rapid București – CSM Slatina 19-19
  • CSM Galați – Gloria Bistrița 18-24
  • Gloria Buzău – CSM București 20-32
  • Dacia Mioveni – Măgura Cisnădie 21-26
  • Activ Ploiești – Dunărea Brăila 15-28
  • SCM Craiova – SCM Rm. Vâlcea – joi seară

* Minaur Baia Mare – HC Zalău – nedisputat

* CSU Cluj Napoca – Crișul Chișineu-Criș – nedisputat

Clasament

  1. BRĂILA 3 p.
  2. CSM București 3 p.
  3. Bistrița 3 p.
  4. Cisnădie 3 p.
  5. Rapid 1 p.
  6. Slatina 1 p.

7-12. Zalău 0 p.

Cluj Napoca 0 p.

Craiova 0 p.

Rm. Vâlcea 0 p.

Baia Mare 0 p.

Chișineu-Criș 0 p.

  1. Mioveni 0 p.
  2. Galați 0 p.
  3. SCM Gloria 0 p.
  4. Activ Ploiești 0 p.

Patru etape în următorul turneu, 29 octombrie – 3 noiembrie

Dacă nu va interveni ceva între timp, al doilea turneu al Ligii Naționale feminine se va disputa în intervalul 29 octombrie – 3 noiembrie și va grupa patru etape, 2-5. Potrivit datelor postate în acest moment pe site-ul Federației, Gloria ar urma să evolueze după următorul program:

* Joi, 29 octombrie, etapa a 2-a: Gloria Buzău – Măgura Cisnădie

* Vineri, 30 octombrie, etapa a 3-a: Gloria Buzău – CSU Cluj Napoca

* Duminică, 1 noiembrie, etapa a 4-a: Gloria Buzău – SCM Craiova

* Marți, 3 noiembrie, etapa a 5-a: Gloria Buzău – Crișul Chișineu-Criș

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker