Sănătate

Selectarea celui mai bun lapte praf pentru bebeluși, o adevărată provocare

Cel mai important lucru pentru un nou-născut este asigurarea unei alimentații adecvate în primele luni și ani de după naștere.

Nutriția pe care un copil o primește mai ales în primele douăsprezece luni de viață va avea, spun specialiștii de multă vreme, efecte pe termen lung, de obicei pentru întreaga viață.

Laptele folosit este esențial pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a sugarului, inclusiv la formarea unui sistem imunitar puternic, capabil să se lupte eficient cu diverse boli.

Având în vedere acest fapt, nu este de mirare că atât părinții, cât și medicii pediatrii, doresc ca să găsească scheme de hrănire a sugarilor cât mai eficiente, în funcție și de condițiile specifice pe care unii dintre sugari le au, ca de exemplu: intoleranța la laptele de mamă. Formulele de lapte praf Hipp sunt de multe ori variantele câștigătoare în selectarea celui mai bun sortiment pentru hrănirea ideală a unui bebeluș.

Hrănirea cu lapte praf a sugarilor, modă sau necesitate obiectivă?

Laptele praf a devenit tot mai căutat de proaspeții părinți care, din păcate, preferă această soluție din comoditate, femeile moderne nemaidorind de multe ori ca să își hrănească copiii nou-născuți, deși ar putea face asta fără probleme.

Asta ca să nu mai vorbim că există și anumite motive personale sau de natură medicală care pot împiedica o mamă ca să își alăpteze la sân copilul.

Pentru unii micuți, din nefericire chiar se întâmplă ca laptele matern să nu fie cea mai bună variantă de nutriție și atunci trebuie în mod obligatoriu ca să se apeleze (la indicația medicului) la o formulă de lapte praf potrivită pentru ei. Și nu este foarte simplu de ales, deoarece există în prezent numeroasele variante pe piață, în imensa majoritate de o calitate foarte bună.

Întotdeauna medicul pediatru care îl are în grijă pe cel mic va fi acela care va decide atât cu privire la tipul de lapte cel mai potrivit pentru el, dar și cu privire la momentul în care sugarul în cauză trebuie să ca să facă tranziția la alte formule de hrană (poate chiar la laptele matern!), inclusiv când cel mic va mai crește și va trece la alimentația diversificată.

Oricum, în cazurile unor copii sănătoși toată lumea medicală este de acord ca alăptarea la sân ar trebui să fie normalitatea, iar hrănirea cu o formulă de lapte praf pentru bebeluși  excepția care este bine ca să fie luată în considerare doar dacă acest lucru nu este posibil.

Cum se alege în concret o formulă de lapte praf pentru sugari?

Se știe că micuții nou-născuți nu pot tolera laptele așa cum este el muls de la vacă, așa încât alegerea unor formule de lapte praf este la acest moment soluția ideală.

În afară de laptele pentru sugarii sănătoși, există formule speciale de lapte praf care au o compoziție anume aleasă în funcție de afecțiunile specifice pe care copilul le are: alergii, boli metabolice de tipul galactozemie sau fenilcetonurie  insuficientă intestinală sau chiar boli infecțioase de tipul: tuberculoză, hepatită, HIV și, mai nou, chiar coronavirus.

Formulele pe bază de proteine din soia, de exemplu, sunt recomandate sugarilor cu galactozemie, o afecțiune în care nu se poate tolera lactoza sau în cazul acelor bebeluși cu deficit de lactază ereditară. La fel și dacă este vorba de o familie vegetariană. Totuși, formulele pe bază de soia nu trebuie administrate ca o formulă obișnuită decât dacă sunt indicate de către medic și în condiții rare.

Ascultă sfatul medicului pediatru și cumpără acel lapte praf potrivit pentru copilul tău. De unde? Online, de pe site-ul elaptepraf.ro, evident!

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker