Educație

Foto /Membrii Grupului Happy Kids, implicați în proiectul „Muzeul văzut prin ochii copiilor”

Muzeul Județean Buzău a fost solicitat pentru a lua parte în proiectul „Muzeul văzut prin ochii copiilor”, inițiat de Rețeaua Națio­nală a Muzeelor din România, în parteneriat cu Programul Național Cantus Mundi, ce reunește sub umbrela sa peste 1.400 de co­ruri.

Cu ocazia acestui pro­iect, săptămâna trecută, membrii grupului Happy Kids din Buzău au vizitat Muzeul Județean și au făcut declarații în fața unei camere de luat vederi.

„Acest proiect, <Muzeul văzut prin ochii copiilor>, este implementat de Cantus Mundi, primul program național de integrare socială prin cântec coral din România. Sunt alese câteva muzee din țară, iar în fiecare oraș unde există coruri de copii membre ale programului Cantus Mundi sunt invitați să viziteze expozițiile muzeale. După ce vizitează muzeul, copiii își exprimă părerile despre ceea ce au descoperit în muzeu în fața unei camere video. Membrii Grupului Happy Kids, coordonat de  doamna profesoară Oana Dobre, au fost deja în vizită la noi la muzeu. La finalul vizitei ghidate, micii noștri prieteni au avut curaj să-și destăinuie impresiile în fața camerei de filmat, iar la toamnă, în preajma <Nopții Muzeelor>, vom afla cum arată <Muzeul văzut prin ochii copiilor>”, a declarat Daniel Costache, directorul Mu­zeului Județean.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Programul Național Cantus Mundi a fost creat în 2011 și instituționalizat la nivel națio­nal în 2014, iar astăzi reunește sub umbrela sa peste 1.550 de coruri și 56.0000 de copii.

Grupul Happy Kids de la Buzău reunește peste 100 de membri în cele două secțiuni: juniori (copii între 4-10 ani) și seniori (copii între 11-18 ani) și a reușit să obțină numeroase premii la nivel național și internațio­nal.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker