Economic

9 cărți pentru copii scrise de autori români pe care merită să le cumperi

Dezvoltă creativitatea copilului tău cu nouă cărți scrise de autori români. Descoperiți împreună universuri magice, cu ilustrații care întregesc povestirile și le ajută să prindă viață în imaginația copiilor. Scriitorii autohtoni creează eroi curajoși și cu suflet bun.

1. Aventurile lui Arik. Arik și mercenarii, de Ioana Nicolaie

Volumul conține cele două povești despre curajosul Arik, un arici care se aventurează în Țara Viespilor de Fum, împreună cu șoricelul Nasuri-Carne și Tăunul Zum. Cărțile Ioanei Nicolaie descriu tărâmuri fantastice și enigmatice, cu personaje îndrăznețe și acțiuni salvatoare.

De asemenea, eroii din cea mai recentă carte a Ioanei Nicolaie, Ferbonia, dau dovadă de vitejie și încearcă să protejeze lumea lor de un cutremur iminent. Fil, Luvia și Piper continuă să dezlege mistere și să își pună viața în primejdie pentru binele tuturor.

2. Olguța și un bunic de milioane, de Alex Moldovan

Este prima carte din seria de aventuri ale unei fete de doisprezece ani pe nume Olguța. Puștoaica este inteligentă, dar obraznică și neîndemânatică. Poveștile lui Alex Moldovan sunt despre prietenie și despre familie, care uneori poate fi dezbinată.

3. Dosarul Popcorn. Primul caz al detectivilor Aerieni, de Ana Rotea

Detectivii Aerieni investighează dispariția porcușorului de Guineea, Popcorn, dar mereu apare câte un mister ce trebuie dezlegat, suspecți de interogat și probe de strâns. Peripețiile lor continuă în speranța de a rezolva alte patru enigme: Dosarul clopoțeilor de Crăciun, Dosarul unei vacanțe de groază, Dosarul Graffiti și cel al mascotelor Patata. 

4. Cronicile Domnișoarei Poimâine. Vremea Vrăjitoarei Niciodată, de Adina Rosetti

Domnișoara Poimâine preferă jocurile ce implică manipularea timpului. Aceasta pornește într-o călătorie zăpăcitoare în trecut și în viitor. Cronicile ei continuă într-un nou volum, „În căutarea lui Akum”, cu alte amenințări și mistere.

5. Rostogol merge acasă, de Lavinia Braniște

Porcușorul Rostogol este ultimul transportat de doamna Flavia, o barză care se pregătește să iasă la pensie. Rostogol este un porcușor greu, cu rău de înălțime, iar drumul spre casă se complică. În următoarele volume, Lavinia Braniște prezintă o mulțime de peripeții din care porcușorul reușește să iasă cu bine.

6. Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor, de Florin Bican

Pinguinul din poveștile lui Gellu Naum vizitează Delta Dunării, sub inspirația autorului Florin Bican. Apolodor, Maimuțica și pisoiul Tit trec prin noi aventuri și descoperă păsări uluitoare din România.

7. Vacanța lui Nor, de Ileana și Maria Surducan

Departe de calculator, Nor trebuie să-și petreacă vacanța într-un loc îndepărtat, unde bunicul lui crește nori. Împreună cu Skai și Laci, vor trece prin aventuri primejdioase, mai uimitoare decât în jocurile pe calculator.

8. Epoca mea de aur. Partea întâi, de Daniel Horia

Dani, un puști de cinci ani, trăiește departe de dramele vieții de zi cu zi din anii 1980. Băiatul este entuziasmat de excursiile cu Dacia portocalie, de cărțile și de jucăriile lui. Daniel Horia descrie o lume perfectă a copilărie, dar care se dovedește a fi doar o iluzie.

9. Puf de păpădie, de Corneliu Fotea

Cel mai blând copil, Puf de păpădie, vrea să schimbe Țara Câmpiei de Aur și să transforme oștenii în oameni pașnici. Băiatul caută o armă pentru a îmbuna inimile războinice, care să pună capăt atacurilor neîncetate.

Lumile uimitoare și personajele îndrăznețe, curajoase și bune la suflet pot să fie un mod amuzant și educativ de a petrece timpul pentru copii. Descoperă și alte cărți ale scriitorilor români sau citiți împreună toată seria de autor, astfel încât aventurile să nu se termine niciodată.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker