Actualitate

8.500 de copii din școlile buzoiene, învățați cum să se spele pe dinți

Crucea Roșie Buzău continuă și în acest an proiectul de educație privind igiena orală împreună cu Colgate. „Trebuie să ne sosească materialele pe proiectul Colgate. Noi continuăm proiectul Colgate, Acum când vin copiii la  școală. Cum sosesc materialele, anunț școlile ca să le distribuim și să ajungă la copilași”, spune directorul Crucii Roșii Buzău Floarea Bîrzu.

Proiectul de anul acesta va cuprinde tot atâți copii câți au fost anul precedent. Directorul Curcii Roșii Buzău spune că este vorba despre „238 de școli, câte am avut și anul trecut, fiind cuprinși 8.500 de copii”. Pentru fiecare copil va sosi un pachet care conține un CD cu filmuleț desene animate educativ, cu mulaje pentru școli, bannere,  materiale informative; copiii primesc toate „instrumentele” necesare pentru a-și îngriji dinții în fiecare zi: produsele de bază pentru îngrijirea dinților, pastă de dinți și periuța, un pliant cu sfaturi pentru părinți și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic, oferite de Colgate România.

Copii au posibilitatea prin acest proiect să descopere universul zâmbetelor sănătoase prin intermediul filmului educațional al programului. Protagonistul filmului  este  doctorul Măseluță care luptă împreună cu Supereroii dinților sănătoși împotriva inamicilor dinților – dulciurile și placa bacteriană, învățându-i astfel pe cei mici cum pot preveni cariile prin respectarea unor reguli simple de igiena orală: periajul dinților de două ori pe zi timp de doua minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite de două ori pe an la medicul stomatolog chiar și în lipsa problemelor stomatologice.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker