Economic

7 moduri de a face camera ta de zi mai relaxantă

Statul în casă pe perioade lungi de timp poate avea efecte negative drastice asupra creierului nostru și asupra modului în care funcționăm. Uneori putem resimți asta ca pe o formă de captivitate. Oamenii pot aluneca cu ușurință în perioade de depresie iar o lume dezordonată și dezorganizată în jurul lor nu poate decât să agraveze stările lor. Casa ta trebuie să fie un loc de odihnă, refacere și relaxare, un mediu fără stres, în care să te simți cu adevărat acasă.

Un interior lipsit de confort poate fi obositor atât mental, cât și fizic. Iar pentru cei care lucrează de acasă, poate fi un spațiu incredibil de neproductiv, în care a face ceva este de două ori mai dificil. Având în vedere modul în care munca, jocul și odihna au fost toate combinate într-un spațiu mic în ultima perioadă, este imperativ să păstrăm camera de zi cât mai liberă de stres și liniștită posibil. O zonă de living liniștitoare este o binecuvântare absolută – una care, de asemenea, întâmpină cu bucurie oaspeții.

Totuși a face camera de zi să fie o oază de liniște și odihnă, ține foarte puțin de calitatea mobilierului sau a altor accesorii moderne. Iată câteva dintre cele mai simple reguli la care poți apela pentru un living relaxant:

1. Folosește culori neutre

Acesta este unul dintre cele mai elementare aspecte ale celor mai relaxante spații de locuit din ultimele două decenii. În ciuda apariției unor stiluri noi precum eclectic, rustic, industrial și rustic, spațiul de locuit modern amenajat în alb, bej sau gri este în continuare cea mai populară alegere printre proprietarii de case. Neutrul modelează în mod inerent o zonă de locuit mai liniștită, îi conferă impresia de spațiu mai larg și reduce fragmentarea camerei și așa limitate. Utilizarea nuanțelor precum gri și crem ajută la crearea unor camere de zi mai elegante și la modă, fără a obosi ocupanții așa cum o fac culorile vii, strălucitoare.

2. Fă ordine și creează spațiu

Cum poți face mai mult spațiu în casa ta? Răspunsul este destul de simplu și totul începe cu efortul de a reduce ceea ce nu este „absolut necesar”. A renunța la anumite lucruri din camera de zi poate fi greu dar nu există o altă soluție. Un spațiu aglomerat cu multe piese de mobilier, covoare, perne, bibelouri, cărți și alte multe lucruri contribuie la o atmosferă apăsătoare și la starea de stres, oboseală, tristețe. Făcând ordine și alegând mobilă ori obiecte multifuncționale, poți crea un spațiu rafinat dar și reconfortant.

3. Luminează corespunzător camera de zi

O luminare necorespunzătoare are un puternic impact negativ asupra locuitorilor și face spațiul să pară întunecat, strâmt și murdar. Un living liniștit și cu influență pozitivă ar trebui să fie, de asemenea, unul vesel și care îți pune un zâmbet pe față. Este importantă mai ales lumina naturală așa că folosiți ca și living cea mai luminată cameră a casei. Unde este posibil schimbați și lărgiți ferestrele, adăugați o fereastră în acoperiș, îndepărtați draperiile, jaluzelele și alte bariere ale luminii. O soluție sunt și ușile glisante din sticlă dacă locuiți la casă, ori dărâmarea unor pereți pentru a avea acces la alte surse de lumină. Acesta este un punct extrem de imporant, de aceea un furnizor de tamplarie pvc Bucuresti, va poate recomanda exact sistemul dorit.

4. Adaugă obiecte care te ajută să te relaxezi

Există recomandări, dar aceste obiecte pot să difere de la persoană la persoană, în funcție de vârstă, preferințe, hobby, temperament etc. Un raft cu cărțile preferate, un scaun comod tip balansoar, un fotoliu de masaj, o pătură moale să te acoperi când e răcoare, câteva plante de ghiveci, lumânări parfumate, un difuzor de arome, câteva fotografii de familie, mai multe pernuțe moi, o statuetă adusă dintr-o călătorie, orice poate fi inclus în camera în care vrei să te simți bine. Ideea este să nu exagerezi cu decorațiuni ori obiecte pentru că atunci vei obține efectul opus.

5. Lasă suficient spațiu pentru mișcare

Când amenajezi camera de zi, ia în considerare mișcarea locuitorilor casei dar și a eventualilor musafiri, pentru că de obicei îi primești tot în sufragerie. Pot să treacă cu ușurință printre piesele de mobilier sau le stau în cale? Au loc destul să se așeze, poți să mai adaugi câteva scaune dacă este necesar? Dacă cineva privește la TV este spațiu ca ceilalți să se miște prin cameră fără să treacă prin fața televizorului să întrerupă privitorul?

De asemenea ține cont de toate nevoile și activitățile membrilor familiei în acea cameră dar și de eventuala lărgire a familiei cu membri noi. Pentru cei mici e nevoie de condiții speciale de siguranță.

6. Fixează televizorul în perete

Oricât de înguste ar fi astăzi televizoarele, ideea e că tot îți trebuie o măsuță sau un suport pe care să îl așezi și acesta poate să ocupe un spațiu prețios din camera de zi. Soluția optimă este să îl prinzi în perete și atunci vei crea mai mult loc, vei putea așeza acolo un raft sau altceva.

7. Conectează spațiul la natură

Nu este în toate cazurile posibil dar lărgirea geamurilor și a ușilor pentru a privi fără restricții peisajul de afară, ori amenajarea camerei de zi într-o terasă acoperită din sticlă pot face minuni pentru starea psihică și fizică a familiei tale. O usa termopan culisanta este solutia ideala in acest caz. Dacă locuiești la bloc, într-un oraș aglomerat sau în altă locație care nu îți permite acest lux, poți să te gândești la altă soluție de genul:

  • pune câteva plante decorative în camera de zi
  • alege un tablou, tapet sau wall paper cu plante sau un peisaj relaxant
  • crează un perete vertical verde
  • folosește o fântână decorativă de interior
  • conectează computerul sau telefonul la un sistem de amplificare intern și pune materiale audio cu sunete ale naturii (păsări, valuri, vânt, cascadă etc); sunt foarte multe gratuite pe youtube
  • adaugă piese de mobilier și accesorii din materiale naturale (lemn, iută, coșuri din nuiele practice)

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker