Actualitate

60 de angajați ai Casei de Pensii, protest spontan

În jur de 60 de angajaţi ai Casei Judeţene de Pensii (CJP) Buzău au organizat joi, timp de o oră, un protest spontan în faţa instituţiei. „Salariile noastre sunt ajunse din urmă de salariul minim pe economie!”, au strigat prostetatarii, care spun că scăderea salariului vine la pachet cu creșterea volumului de muncă, întrucât îi așteaptă recalcularea pensiilor odată cu aplicarea noii legi. De asemenea, pe lista de nemulțumiri  problemelor salariale se adaugă și cele legate de condițiile de muncă.

Protestul organizat de salariaţi nu a afectat programul cu publicul, spune purtătorul de cuvânt Denisa Irimia, pentru că beneficiarii instituției nu trebuie să fie afectați de nemulțumirile angajaților: „Nu am întrerupt activitatea cu publicul, aceasta se desfăşoară în mod normal; vorbim în mare parte de seniori şi nu dorim să fie afectaţi de nemulţumirile noastre”.

Angajații Casei de Pensii spun că, în cazul în care nu le vor fi respectate doleanţele, vor recurge la etapele următoare de protest, respectiv la grevă; ei așteaptă însă negocierile pe care le poartă colegii lor din sindicat la nivel național.

Protestul salariaților Casei de Pensii vine la numai o zi cel al angajaţilor Direcţiei de Sănătate Publică din Buzău. Salariaţii din Sănătate şi-au scris nemulţumirile pe pancarte: „Suntem cea mai discriminată şi nesusţinută categorie de salariaţi din sectorul de Sănătate”, „Aceeaşi lege, aceeaşi funcţie, acelaşi salariu”.

Articole similare