Actualitate

De ce s-a răsturnat avionul AN-2. Detalii din anchetă

Au apărut noi informații legate de răsturnarea avionului Antonov 2 (AN-2 pe câmpul din Buzău, a anunţat Aeroclubul României.

Aeronava AN-2 implicată vineri în incidentul de la Buzău a capotat în timpul rulajului pe aerodrom, după aterizare. Mai precis, unul dintre piloți ar fi frânat brusc la aterizare și avionul s-a dat peste cap. La bordul avionului se afla un echipaj format din doi piloţi, care nu au suferit răni în urma incidentului.

„O aeronavă AN-2 din dotarea Aeroclubului României a capotat în timpul rulajului după aterizarea pe aerodromul din judeţul Buzău. La bordul acesteia se afla echipajul format din doi piloţi ce nu au suferit răniri. O comisie a AIAS – Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile -, precum şi o comisie internă a Aeroclubului României efectuează investigaţia evenimentului şi vor emite rapoarte la finalul verificărilor”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Aeroclubul României.

Avionul este produs în Polonia şi executa misiuni de lansare a unor paraşutişti civili. „Aeronava desfăşura operaţiuni de zbor conform obiectului de activitate autorizat al Aeroclubului României, este asigurată Casco şi are toate lucrările de întreţinere tehnică efectuate conform programului de întreţinere aprobat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Piloţii deţineau toate documentele de zbor corespunzătoare misiunii. Aeronava implicată în eveniment este produsă în 1986 în Polonia, având o resursă de 5.100 de ore zbor consumate din totalul de 7.400 disponibile. Aeroclubul României deţine cinci astfel de aeronave”, a mai precizat sursa citată.

Articole similare