Actualitate

„Trenurile Soarelui” revin

CFR Călători anunță lansarea programului estival de transport „Trenurile Soarelui”, care va debuta în noaptea de 14/15 iunie 2024. În cadrul acestui program, turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri care vor asigura legături directe zilnice între diverse regiuni ale țării și stațiunile de la Marea Neagră, precum și Delta Dunării, până la data de 7/8 septembrie 2024.

Pe parcursul verii, toate regiunile României vor fi conectate cu principalele destinații de vacanță de pe litoralul românesc. CFR Călători va oferi trenuri directe din orașe precum Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați și Buzău. De asemenea, vor fi asigurate conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat, la fiecare 1-2 ore, pe ruta București Nord -Constanța și retur.

În total, vor circula 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors), dintre care 14 trenuri (7 dus/7 întors) vor avea ca destinație sau plecare Mangalia. În plus, 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor conecta Capitala cu litoralul și retur, inclusiv trenuri care vor pleca din diverse puncte din București (Nord, Băneasa și Obor).

Pentru cei care doresc să viziteze Delta Dunării, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor oferi legături directe zilnice între București Nord și Tulcea Oraș, pe întreaga durată a sezonului. Conexiuni zilnice spre Tulcea Oraș vor fi asigurate și din Medgidia, cu trenuri venind dinspre București sau Constanța.

Durata călătoriei pe ruta București-Constanța va fi de aproximativ 2 ore și 20 minute, un timp dificil de egalat de alte mijloace de transport terestru. Toate trenurile InterRegio estivale vor fi dotate cu vagoane climatizate, prize electrice, toalete ecologice și uși de acces semiautomate. Multe dintre vagoane au fost modernizate în ultimii 14 ani, iar trenurile de lung parcurs vor include și vagoane cușetă și de dormit.

Călătorii vor beneficia de diverse reduceri: 10 la sută reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet dus-întors, până la 10 la sută reducere la cumpărarea biletelor cu anticipație și 25 la sută reducere pentru posesorii de card TrenPlus. Elevii vor călători gratuit, iar studenții vor beneficia de o reducere de 90 la sută pentru vagoanele de clasa a 2-a.

În timpul programului estival, turiștii aflați pe litoral vor putea călători între stațiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziție de CFR Călători. Trenurile de lung parcurs, cu plecări din mari orașe ale țării (Arad, Oradea, Timișoara, Satu Mare, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Sibiu, Reșița, Suceava, Iași, Craiova, București etc.), vor asigura legături directe cu stațiunile de pe litoral până la Mangalia. Prin programele sale sezoniere și facilitățile oferite, CFR Călători continuă să sprijine mobilitatea și accesul la destinațiile de vacanță pentru toți cetățenii României.

 

Articole similare