Economic

5 sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când te apuci de construcția casei tale

Construcția casei visurilor tale poate fi unul dintre cele mai importante momente din viața ta. Astfel este foarte important să ții cont de anumite sfaturi atunci când începi lucrarea. De la turnarea fundației, până la amenajarea propriu-zisă, orice detaliu mic poate face diferența. 

Iată 5 sfaturi pentru construcția casei tale:

  • Acordă atenție poziționării casei

Poziționarea construcției poate face o adevărată diferență în ceea ce privește armonia casei tale. Principalul aspect care va fi afectat de amplasarea greșită a acesteia este lumina naturală de care vei dispune pe tot parcursul zilei. Cu cât ai parte mai mult de razele soarelui, cu atât vei economisi mai mulți bani pe factura la curent, iar casa ta va părea mai caldă și primitoare. În plus, dispoziția ta va fi mult mai bună dacă te vei trezi dimineața cu lumina soarelui încălzindu-ți pielea, iar plante tale vor duce o viață mult mai fericită. 

  • Alege o firmă specializată pentru turnarea fundației

Dacă lucrezi cu un buget stabilit atunci când vine vorba de construcția casei tale este important să investești bani în lucrurile care chiar contează. Spre exemplu, turnarea fundației reprezintă unul dintre cei mai importanți pași, astfel necesitând mai multe resurse. De aceea, ar fi bine să alegi o firmă specializată pentru această etapă, asigurându-te că lucrarea ta va fi cât mai rezistentă de-a lungul anilor. 

  • Optează pentru țevi metalice din oțel

Când vine vorba de țevile folosite în construcții pentru branșarea la gaze, contează să alegi produse cât mai calitative. Deși majoritatea construcțiilor noi au la bază țevi din pvc pentru amenajarea circuitului de încălzire, țevile metalice din oțel de pe Tevi-laminate.ro sunt mult mai potrivite deoarece oferă siguranță sporită a unui sistem de termoficare închis complet, iar costul acestora este redus, ajutându-te să îți respecți bugetul. Poți citi aici despre oțel și avantajele folosirii acestuia, pentru a fi cât mai informat.

  • Adaugă o mansardă în planul casei tale

Atunci când pui la punct planul casei tale este bine să te gândești pe termen lung, pentru că nu se știe niciodată cum se vor modifica nevoile tale în timp. Chiar dacă acum nu ai o familie numeroasă, există posibilitatea ca acest lucru să se schimbe pe durata vieții tale. Cea mai bună soluție pentru acest aspect este construirea unei mansarde, care poate servi fie ca spațiu de depozitare, ori ca o cameră în plus, cu baie proprie, în funcție de necesitățile tale. Este mai bine să fii pregătit, decât să fii luat prin surprindere!

  • Alegerea sezonului potrivit pentru construire

Un alt sfat de care ar trebui să ții cont atunci când începi construcția casei tale este alegerea sezonului potrivit. Poate că ești entuziasmat și abia aștepți să îți vezi locuința visurilor tale finisată, dar asta nu înseamnă să începi lucrările toamna, când vremea ploioasă bate la ușă. Ideal este să aștepți până la sfârșitul iernii sau începutul primăverii, pentru a te asigura că vremea va fi prielnică, iar perioada de construcție nu va fi prelungită datorită condițiilor meteo. Cel mai important este ca etapa turnării fundației să fie terminată în anotimpul uscat, pentru a nu avea probleme cu aceasta. 

Ținând cont de sfaturile prezentate mai sus, construcția va fi considerabil mai durabilă și cu siguranță te vei putea muta fără griji în noul tău cămin.

Sursa foto: freepik.com.

Articole similare