Sănătate

FOTO | Evofarm a adus din nou „Caravana cu Medici” la Buzău

Proiectul minunat în care OAMENII fac BINE a poposit la Dâmbroca

Farmacia Evofarm a adus „Caravana cu medici” pentru a doua oară în județul Buzău, pentru ca pacienții din zonele rurale să aibă șansa de a beneficia din nou de ajutor medical specializat. În perioada 19-20 martie 2022, în localitatea Dâmbroca din județul Buzău, aproximativ 150 de persoane au beneficiat de consultații medicale rea­lizate de medici specialiști.

„Consultațiile gratuite oferite de medicii specialiști ai caravanei au reprezentat un profund exemplu de umanitate și grijă pentru comunitatea rurală. Pacienții au fost atent examinați de medicii specialiști, care ajutați de aparatura performantă, au reușit să consulte în cele două zile mai bine de 150 de pacienți, adulți, dar și copii”, spun reprezentanții Evofarm.

Printre specializările medicale puse la dispoziție de caravană s-au regăsit Cardiologia, Oftalmologia, Pediatria, Medicina Internă, Reumatologia, Neurologia, Urologia, Stomatologia, Dermatologia, Gastroenterologia. Fiecare pacient consultat a primit o scrisoare medicală cu rezultatul bilanțului clinic și pa­raclinic, alături de recomandările terapeutice pe care le va urma sub îndrumarea medicului de familie din zonă.

Școlarii și preșcolarii, la „Educație pentru sănătate”

Și pentru că prevenția este cel mai bun aliat al sănătații, iar cea mai bună metodă de a preveni presupune în primul rând cunoaștere, tot în perioada 19-20 martie a avut loc acțiunea „Educație pentru sănătate”.

La acțiune au participat preșcolarii și școlarii din localitate, care au învățat de la medicii caravanei atât cum se realizează corect igiena orală și care sunt obiceiurile nesănătoase care afectează în timp dantura, cât și cum să acorde primul ajutor când situația o impune. Acest proiect dedicat copiilor și realizat în colaborare cu Farmacia Evofarm a fost dezvoltat pornind de la premisa că niciodată nu este prea devreme să acționezi corect și informat.

„Farmacia Evofarm și-a propus încă de la început să transforme în prioritate orice problemă de sănătate a românilor de pretutindeni. Fideli motto-ului <Sănătatea înainte de toate> și conștienți de cât de importante sunt prevenția și medicația perio­dică, Evofarm a căutat mereu soluții de sănătate adaptate vieții active din zona rurală și din orașele mici. Farmacia Evofarm s-a alăturat cu entuziasm proiectului <Caravana cu Medici>, din dorința de a le oferi oamenilor consultații gratuite, astfel încât aceștia să beneficieze de recomandările și tratamentele medicale adecvate”, mai spun reprezentanții Evofarm.

Asociația „Caravana cu Medici” a fost fondată în anul 2014 de cinci medici rezidenți care au alături o echipă de aproape 700 de medici voluntari. Misiunea acestei organizații non-guvernamentale este să rea­lizeze o rețea națională prin intermediul căreia medicii să acorde periodic îngrijiri medicale persoanelor aflate în zonele mai puțin favorizate din punct de vede­re economic. Proiectul se desfășoară sub egida Societății Române de Medicină Internă și în colaborare cu Clinica de Nefrologie și Medicină Internă a Institutului Clinic Fundeni. Programul asociației presupune realizarea unei serii de caravane medicale, reunind 40 de medici primari și rezidenți voluntari, care se deplasează, pe parcursul a două zile, în diverse zone rurale din țară pentru a acorda, în regim gratuit, consultații medicale de specialitate populației locale cu o situație financiară precară sau care nu beneficiază în mod frecvent de servicii medicale.

*

Lanțul de farmacii Evofarm a luat naștere din dorința de a pune sănătatea oamenilor pe primul plan. În cei peste 10 ani de activitate, a devenit un lanț regional, cu prezență mare în zona rurală, rămasă neacoperită de marile lanțuri de farmacii. Astăzi, în cadrul lanțului de farmacii Evofarm lucrează zi de zi aproximativ 380 de profesioniști în domeniul Sănă­tății, pregătiți mereu să vină în ajutorul celorlalți.

Încă de la înființare, lanțul de farmacii Evofarm și-a propus să transforme în prioritate orice problemă de sănătate a românilor de pretutindeni. Evofarm in­tră în prima linie și luptă fără compromis pentru sănătatea de zi cu zi a românilor obișnuiți de la comune, sate și orașe mici.

Ghidați de principiul „Un om sănătos este un om puternic, activ și energic”, Evofarm știe cât de importante sunt prevenția și medicația periodică, astfel că asigură tratamente lunare la prețuri mici. Diversitatea produselor din portofoliu și orientarea spre soluții de sănătate adaptate vieții active din zona rurală și din orașele mici fac ca Evofarm să fie o alternativă de încredere și la îndemâna tuturor oamenilor.

 

Articole similare