Economic

5 rețete rapide, simple și gustoase

Dacă vrei să gătești ceva gustos, însă ești într-o grabă continuă și nu ai prea mult timp la dispoziție, află că nu trebuie să depui prea mult timp pentru a prepara ceva pe placul papilelor gustative. 

De fapt, în gastronomie nu este necesar să investești, neapărat, ore în șir pentru a obține ceva gustos. Dacă, totuși, nu mai știi ce să gătești, află de pe Riviere.ro câteva trucuri, care te vor inspira de la Chef Codruț Murgu

Iată și 5 rețete rapide, simple și gustoase la care poți apela atunci când vrei să gătești ceva acasă!

1. Pui dulce acrișor

Dacă îți plac preparatele din bucătăria tradițională chinezească, probabil această rețetă este exact ceea ce îți trebuie. Ușor de preparat, gustoasă, nutritivă, puiul dulce acrișor reprezintă un mix gastronomic care îmbină toate tipurile de gust.

 

Tot ce îți este necesar sunt puiul, condimentele, mixul de legume și sosul de soia. Sosul se face separat și, ulterior, se adaugă peste puiul care fierbe în apa scăzută. 

Se amestecă și se fierbe la foc mic, după care se servește cu puțină ceapă verde.

2. Piure de spanac

Pentru un plus de energie și fibre sănătoasă, piureul de spanac este alegerea cea mai bună. În general, se face precum piureul obișnuit de cartofi, dar pentru un plus de gust poți adăuga usturoi și, de asemenea, unt și puțin ulei de măsline.

În funcție de consistența dorită, poți adăuga mai mult sau mai puțin lapte. Se poate servi alături de un ouă făcute ochiuri sau alături de o bucată de piept de pui făcută la grătar. 

Dincolo de a fi foarte nutritiv și extrem de sănătos, are un gust extraordinar de bun.

3. Paste cu creveți

Pastele cu creveți au o valoare nutritivă deosebit de mare, fiind bogate atât în carbohidrați, cât și în proteine. Reprezintă o masă completă care nu doar că este gustoasă, dar poate fi preparată deosebit de rapid.

Tot ce trebuie să faci este să cureți creveții și să-i fierbi, iar ulterior să-i adaugi peste pastele care aproape au fiert. 

Pentru un plus de gust, poți să adaugi cașcaval ras sau parmezan. Acesta se va topi și va conferi pastelor un surplus de savoare.

4. Supele cremă

Cam toate supele de cremă se fac foarte ușor, fără a necesita prea multe ingrediente. Sunt deosebit de bune mai ales în perioadele aceste calde, în care ai nevoie de ceva ușor care să te revitalizeze și să nu-ți pice greu.

Pentru a face o supă cremă trebuie, întâi, să fierbi legumele, iar apoi să le zdrobești cu ajutorul unei ustensile de bucătărie. Apoi, le fierbi puțin la foc mic și pe măsură ce apa va scădea, adaugi smântână până obții consistența dorită. 

Crutoanele sunt de nelipsit în supele cremă! 

 

5. Legume la grătar

Legumele la grătar sunt o alternativă foarte sănătoasă când vine vorba de a face ceva rapid și nutritiv. 

În zilele de vară, este foarte important să consumăm cât mai multe legume și fructe, iar cele făcute la grătar au un gust absolut delicios.

Alege legumele preferate, așază-le pe grătar și așteaptă câteva minute până când acestea se rumenesc și capătă consistența dorită. Poți adăuga condimente pe ele și ulei de măsline, după propriile tale gusturi. Rezultatul va fi o masă sănătoasă, nutritivă și ușoară.

Nu trebuie să investești exagerat de mult timp pentru a obține ceva sănătos, gustos și ușor de preparat. 

Dacă ești într-o grabă continuă și totuși dorești să mănânci ceva preparat în casă, rețetele de mai sus sunt câteva dintre alegerile cele mai potrivite!

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker