Administrație

Anul acesta avem Drăgaică

Unul dintre proiectele abordate în cadrul următoarei ședințe de Consiliul Local din cadrul Primăriei Buzău vizează organizarea Târgului Drăgaica, pus pe pauză de perioada pandemiei. Astfel, evenimentul ar urma să se țină în perioada 9-26 iunie în locul deja cunoscut tuturor buzoienilor. Taxa de intrare va fi de trei lei pentru fiecare persoană, iar copiii și elevii sub 14 ani beneficiază de gratuitate.

Târgul de vară va continua direcția trasată în ultimii ani, aceea de a deveni un festival etno-cultural, urmând să fie anunțați și artiștii care îi vor încânta pe buzoieni în aceste zile. „Târgul Drăgaica din Buzău datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Dorim ca Drăgaica 2022 să continue ceea ce au realizat edițiile din ultimii ani, respectiv, un festival etno-cultural, deschis artelor spectacolului modern cu influențe etno și care, prin prezența meșterilor populari, să reînvie tradiția târgului de meșteșugari”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Buzău.

În ceea ce privește alimentele comercializate, inclusiv acestea sunt menționate clar în proiect, iar buzoienii vor putea mânca de la dulciuri, porumb fiert și produse de patiserie, până la binecunoscutele grătare, cu diverse tipuri de carne, care mai de care mai îmbietoare. Cât privește articolele expuse la vânzare, reprezentanții Primăriei menționează că pot fi comercializate produse de artizanat hand made sau alte produse manufacturate, dar și articole din piele și blană.

Buzoienii o vor ține tot într-o petrecere în luna iunie, iar înaintea Târgului Drăgaica, vor avea câteva zile de pomină în cadrul festivalurilor Buzău Fest și Zilele Chișinăului, organizate de Consiliul Județean, care se vor ține la Sărata Monteoru. Între 2 și 5 iunie, buzoienii sunt așteptați să deguste bucate tradiționale din țara noastră și din Republica Moldova, dar și să asculte piesele celebre ale unor artiști precum The Motans, Inna sau Zdob și Zdub.

Articole similare