Economic

5 etape importante pentru piața de crypto în 2021

5 etape importante pentru piața de crypto în 2021

2021 a fost un an de succes pentru spațiul cripto, condus de cuvinte la modă precum Metaverse, NFT-uri, DeFi, soluții Scaling și multe altele. Piața cryptomonedelor a crescut și s-a dezvoltat și mai mult în anul 2021, pe fondul alăturării a tot mai mulți investitori în crypto, care au avut ocazia să tranzacționeze pe o piață volatilă unică. În anul 2021 a crescut dorința traderilor de a cumpăra tot mai multe cryptomonede și a genera tot mai mult profit. Astfel, după încheierea anului 2021, putem delimita 5 etape importante pentru piața crypto:

Etapa 1

Bitcoin a atins 11% din capitalizarea de piață a aurului – aurul este evaluat în prezent la aproximativ 11 trilioane de dolari. La vârful său de 68.721 USD, Bitcoin a reprezentat o capitalizare de piață de 3 trilioane USD și o creștere de 120%. Ether, simbolul nativ al rețelei Ethereum, care este o casă proeminentă pentru DeFi și NFT, a demonstrat câștiguri și mai mari pe parcursul anului, crescând cu 443% până în prezent. De asemenea, tranzactionarea de Bitcoin si alte altcoins au crescut mai mult decât niciodată în anul 2021.

Etapa 2

Factura de criptomonedă este disponibilă în India – Mult așteptatul Bill Cryptocurrency din India propune interzicerea utilizării criptomonedei ca monedă și pentru sistemele de plată. Noul Crypto Asset Bill propune reglementarea utilizării criptomonedei în țară și, de asemenea, să pună bazele pentru crearea monedei digitale oficiale care va fi emisă de Reserve Bank of India (RBI). Guvernul central nu a finalizat încă detaliile facturii privind activele cripto.

Etapa 3

Jetoanele non-fungibile (NFT) devin mainstream – Jetoane non-fungibile (NFT) – un tip de activ digital, au explodat în popularitate în acest an, operele de artă NFT fiind vândute cu milioane de dolari. Un NFT este un activ digital care există pe un blockchain, o înregistrare a tranzacțiilor păstrată pe computerele conectate în rețea. NFT-urile sunt de obicei cumpărate cu criptomonede sau în dolari, iar blockchain-ul ține o evidență a tranzacțiilor. În timp ce oricine poate vizualiza NFT, doar cumpărătorul are statutul de proprietar oficial. Volumul vânzărilor a crescut la 10,7 miliarde de dolari în al treilea trimestru din 2021. Pe cea mai mare piață NFT, OpenSea, au existat vânzări de 2,6 miliarde de dolari în luna octombrie a anului 2021, unde este înregistrată o creștere masivă față de cele 4,8 milioane de dolari față de luna octombrie 2020.

Etapa 4

Metaversul devine din ce în ce mai popular – În timp ce metaversul a fost mult timp un concept la care companiile au lucrat sau la care au păstrat conștientizarea, a devenit popular în rândul populației generale în acest an, iar căutările pe Google au crescut cu 1.000% pentru acest termen în ultimele două lun ale anului 2021i. Metaversul face parte în esență din următoarea evoluție a internetului, fuzionând realitatea virtuală cu capabilitățile internetului și este un concept care a strâns capital de aproximativ 12 miliarde de dolari în anul 2021. Se anticipează că zona va experimenta o creștere explozivă în următorii ani, iar Crunchbase, un site de date cu capital de risc, a înregistrat peste 700 de oferte, fiind încheiate legate de metavers, de la jocurile online la realitatea augmentată.

Etapa 5

El Salvador a devenit prima țară care a acceptat Bitcoin ca monedă legală – În septembrie 2021, El Salvador a devenit prima țară din lume care a acceptat Bitcoin ca monedă legală, în ciuda scepticismului larg răspândit cu privire la criptomonede și a avertismentelor internaționale privind riscurile pentru consumatori. Acceptarea Bitcoin ca monedă legală este un eveniment important care a marcat anul 2021, având în vedere că se trece la extrapolarea cumparării cryptomonedelor – adoptarea lor ca sistem legal de plată. Guvernul președintelui Nayib Bukele a susținut că această mișcare va oferi multor salvadorieni acces la servicii bancare pentru prima dată și va economisi aproximativ 400 de milioane de dolari în taxe pentru remitențele trimise acasă din străinătate în fiecare an.

 

Articole similare