Economic

5 caracteristici pe care trebuie să le aibă următorul tău telefon Android

În urmă cu doar câțiva ani, cumpărarea unui nou telefon Android era ușoară. Fiecare nouă generație de telefoane venea cu îmbunătățiri serioase, așa că orice ați fi cumpărat ar fi fost un upgrade major față de dispozitivul dvs. actual. Nu mai este cazul astăzi.

Smartphone-urile moderne sunt pline de specificații impresionante, dar diferența dintre două generații consecutive de telefoane este mai mică ca niciodată. Așa că este mai dificil să faceți o alegere corectă, în ceea ce privește ce telefoane ar trebui să cumpărați. În acest articol, vom aborda 5 caracteristici pe care ar trebui să le aibă următorul dvs. telefon Android pentru a asigura siguranța lui pentru viitor.

1. Un procesor puternic

Procesorul este creierul smartphone-ului dvs. Acesta dictează toate activitățile telefonului dvs., inclusiv jocurile, fotografia, stocarea, comunicarea și navigarea pe internet. Cu cât este mai bun procesorul, cu atât mai mult volum de muncă poate face față telefonul dvs.

Fără un procesor puternic (numit și chipset sau SoC), acțiunile pe care le puteți efectua pe telefoane vor fi limitate. Ce procesor vi se potrivește depinde în mare măsură de utilizarea dumneavoastră. Puteți judeca performanța unui procesor folosind teste de referință, dar trebuie să știți că telefoanele cu același cip pot oferi scoruri diferite la testele de referință.

Orice scor cuprins între 300K-500K este o notă destul de solidă pentru utilizatorii ocazionali. Cu toate acestea, pentru utilizatorii puternici și gameri, s-ar putea să nu fie suficient. În acest caz, vă doriți un procesor care poate scoate aproximativ 700K sau mai mult, cum ar fi cel de pe un Samsung S23. Dar rețineți că scorurile de referință nu spun întotdeauna întreaga poveste, așa că nu luați aceste rezultate ca atare.

2. Cel puțin 6GB de RAM

Spre deosebire de ROM, care reprezintă stocarea principală a telefonului, memoria RAM este utilizată pentru memoria pe termen scurt. Cu cât aveți mai multă memorie RAM, cu atât va fi mai ușor să faceți mai multe sarcini pe dispozitivul dvs. Acest lucru este util deoarece mai multe aplicații pot rămâne în fundal fără să se închidă, astfel încât nu se vor încărca de la zero de fiecare dată când le redeschideți – economisind timp.

Cantitatea de memorie RAM pe care o puteți obține pe un telefon variază considerabil. Aceasta variază de la 2GB pe unele dispozitive entry-level până la un imens 12GB pe Samsung S23 Ultra. Pentru un utilizator obișnuit, 6GB de RAM reprezintă punctul ideal. Cu acesta, puteți efectua cu ușurință mai multe activități simultan. Puteți discuta cu prietenii dvs., puteți asculta muzică și naviga pe internet – toate în același timp.

3. Cel puțin 128GB de stocare

În prezent, mai mult conținut este postat online decât oricând înainte. Descărcăm filme, jocuri, aplicații, documente, fotografii, videoclipuri și melodii. Și toate acestea ajung direct în dispozitivele noastre. În plus, deoarece camerele foto sunt din ce în ce mai bune, calitatea (și, prin urmare, dimensiunea fișierelor) fotografiilor și videoclipurilor crește și ea.

Cu doar câțiva ani în urmă, 32GB de stocare internă era standardul. În prezent, vedem că unele modele emblematice de telefoane vin cu până la 1TB de stocare. Dar ambele sunt nepotrivite pentru un cumpărător obișnuit.

Deși 128GB de stocare este suficient pentru majoritatea oamenilor, nu este o idee rea să vă luați 256GB dacă intenționați să vă folosiți telefonul pentru o perioadă foarte lungă de timp. Dacă telefonul dorit are un slot pentru carduri MicroSD, este și mai bine. Suportul pentru stocare externă este foarte util, deoarece puteți introduce pur și simplu cardul SD actual în noul telefon.

4. Un ecran cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz

Tehnologia de afișare a parcurs un drum lung în industria smartphone-urilor și este perfect logic ca aceasta să fie atât de bună. La urma urmei, cea mai mare parte a conținutului este vizualizată pe ecrane mobile. Spre deosebire de multe alte caracteristici, cum ar fi lanterna sau difuzoarele, ecranul unui smartphone este folosit aproape tot timpul.

În funcție de buget, specificațiile afișajului vor varia. Dar, cel puțin, un ecran modern de smartphone ar trebui să aibă o rată de reîmprospătare de 120 Hz, rezoluție FHD, culori AMOLED și un raport ecran/corp de peste 85%. Și mai bine dacă ecranul are un decupaj pentru camera foto cu gaură pentru o experiență de vizualizare curată, mai degrabă decât o crestătură.

5. Cel puțin 5000mAh baterie cu încărcare rapidă

Tot ce este sub o capacitate a bateriei de 5000mAh nu mai este competitiv pentru cele mai puternice smartphone-uri Android. La urma urmei, am văzut deja că mai vechiul Galaxy M51 de la Samsung se mândrește cu o celulă masivă de 7000mAh. Cu toate acestea, țineți cont de faptul că optimizarea software-ului joacă un rol foarte important în autonomia reală a bateriei telefonului dvs.

Dacă comparați iPhone 14 Pro Max și Galaxy S23 Ultra, de exemplu, veți constata că celula de 4323mAh a primului oferă aproximativ aceeași autonomie ca și cea de 5000mAh a celui de-al doilea.

Deși puteți prelungi durata de viață a bateriei dacă este nevoie, a avea un încărcător rapid de cel puțin 25W vă va ajuta foarte mult. Dacă telefonul dvs. suportă, de asemenea, încărcarea wireless inversă pentru a încărca accesorii precum căștile wireless, acesta este un bonus, dar nu este o necesitate strictă.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker