Actualitate

FOTO / Primărie din județ, sancționată cu 50.000 lei de Garda de Mediu

Garda de Mediu Buzău a efectuat la începutul lunii martie o acțiune de verificare a amplasamentelor din mai multe comune buzoiene, pe care au fost identificate depozitări ilegale de deșeuri, în cantități semnificative, acțiunea fiind întreprinsă la solicitarea Comisariatului General al Gărzii Naționale de Mediu.

Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Buzău au efectuat o inspecție în teren în data de 06.03.2023 la UAT Smeeni, constatând că pe raza localităților Călțuna, Albești și Lucieni există aceleași depozite de deșeuri amestecate (de grajd, menajere, reciclabile și resturi vegetale), care au fost identificate și la controlul anterior din anul 2022. Deoarece Primăria Smeeni nu a realizat măsura impusă anterior privind desființarea celor trei depozite de deșeuri neconforme, comisarii de mediu au aplicat responsabililor o sancțiune contravențională – amendă, în valoare de 50.000 lei.

De asemenea, s-a impus și măsura salubrizării terenului afectat de depunerile de deșeuri, cât și transportarea deșeurilor la agenți economici autorizați în vederea valorificării/ eliminării acestora.

Articole similare