Economic

5 avantaje importante ale unui interfon la bloc

Una dintre grijile principale, atunci când locuiești la bloc, vizează în principal siguranța, mai ales că o mare parte din spațiu este comună, cum ar fi casa scării sau holul. Uneori ușa închisă la nivelul intrării blocului este cea mai bună soluție pentru protejarea locatarilor, iar dacă se ia în calcul și ipoteza instalării unui interfon, deja mare parte din cerințele de siguranță sunt acoperite. Discutăm în cele ce urmează despre avantajele unui interfon, pentru a înțelege cât mai bine nevoia de siguranță și de limitare a accesului persoanelor necunoscute în apropiere de casa ta.

Interfoanele nu permit accesul persoanelor străine în bloc

Dacă ușa blocului este în permanență închisă, iar un interfon este montat la intrare, sunt reduse foarte mult posibilitățile ca un străin să pătrundă în incintă. În plus, gama de interfoane Electra se conectează la fiecare apartament în parte, astfel încât, pentru a solicita accesul, oricine trebuie mai înainte de orice să sune la interfon. Acest lucru descurajează necunoscuții pentru că în general populația este educată să nu deschidă ușa oricui, mai ales câtă vreme acea persoană nu locuiește în acel bloc. 

Interfonul îți permite să nu răspunzi dacă simți o amenințare

Dacă nu vrei să fii deranjat sau dacă pur și simplu nu vrei să deschizi necunoscuților, interformul îți poate oferi și acest avantaj, pentru că poți seta volumul la minim sau îl poți închide de tot. Destul de multe persoane răspund la interfon și deschid necunoscuților, fără a verifica în prealabil care este scuza pentru care ei nu deschid ușa cu cartela oferită de către firma care instalează interfonul. Acest lucru poate fi periculos, pentru că în definitiv deschiderea ușii oricui crează o breșă de securitate. 

Interfonul îți oferă posibilitatea de a deschide ușa fără a solicita ajutor

Dacă înainte era destul de greu să cauți cheia, să o scoți și să deschizi ușa blocului, acum acest lucru se rezolvă simplu și rapid datorită cartelei magnetice individuale, a fiecărui locatar. Este de preferat să nu împrumuți nimănui această cartelă pentru că, deși ea nu poate fi copiată, poate fi pierdută, iar în acest caz va trebui să îți procuri o alta. 

Poți pune spre exemplu cartela în mănușă sau în portofel și nici nu va trebui să o scoți pentru că poți pur și simplu să treci cu mâna peste dispozitiv, peste interfon, iar ușa se va deschide.

Interfonul te ajuta sa asculți zgomotul de afară

În cazul în care ești sunat la interfon și răspunzi, vei auzi zgomotele din exteriorul blocului. Poți auzi astfel ce discută persoanele care sună la interfon, iar asta îți poate da o idee despre numărul acestora sau despre intenții. Nu deschide ușa dacă ai senzația că ești în pericol ci mai bine ia legătura cu persoane care să vină în ajutorul tău.

Interfonul te ajută să fii selectiv

Nu vrei să deschizi ușa persoanelor care pun fluturași și pliante în căsuțe poștale? Nicio problemă. Pur și simplu explică politicos că acest lucru contravine de fapt montarii interfonului și nu îți asuma riscul ca o persoană să se dea drept livrator sau muncitor pentru anumite companii. De asemenea nu deschide ușa persoanelor care afirmă că au pierdut cheia sau că merg în vizită la cineva pentru că nu poți ști intențiile și în consecință nu merită să îți asumi niciun risc. 

Interfonul este probabil una dintre cele mai inteligente și eficiente dispozitive de care putem beneficia, deoarece ne oferă o măsură de siguranță în plus, menită să ne protejeze. Folosește înțelept acest dispozitiv și ai grijă de casa ta, simtindu-te confortabil și protejat.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/internet-screen-security-protection-60504/

Articole similare

error: Continut protejat!!