Economic

4 sfaturi pentru a organiza o petrecere inedită pentru angajați

În rutina activităților zilnice de la birou trebuie să intervină din timp în timp și anumite evenimente inedite, care să-i ajute pe angajați să se mai destindă și să-și „încarce bateriile”. În acest mod, devin mai motivați, se eliberează de stres și dau un randament mai bun la locul de muncă.

O petrecere este genul de eveniment de care nu poți decât să te bucuri, așa că le poți face oricând angajaților o astfel de surpriză. Dacă nu ai idei, îți oferim câteva staturi care să te ajut să organizezi o petrecere inedită, fără prea mult efort. 

Alege un spațiu mai puțin convențional

De obicei, petrecerile corporate se derulează în cluburi, localuri sau săli închiriate din timp și au cam același scenariu. Din acest motiv, la un moment dat încep să devină plictisitoare, iar unii dintre angajați ajung să le perceapă ca pe o obligație de serviciu de la care e bine să nu se sustragă.

Pentru a evita astfel de situații, alege un spațiu mai puțin convențional care să le ofere angajaților mai multe forme de distracție.

De exemplu poți invita angajații la o sală de jocuri dotată cu aparate de box, mese de hockey sau alte aparate pentru testarea forței, unde să le împarți câteva sute de jetoane și să îi lași s-și facă de cap câteva ore. În mod sigur, se vor distra pe cinste, mai ales dacă spațiul este amenajat în cadrul unui bâlci sau târg tradițional, unde există și posibilitatea de a bea câteva beri acompaniate de niște mici pe grătar.

 Nu aștepta un pretext anume

Surpriza va fi cu atât mai mare cu cât petrecerea va fi organizată „spontan”, fără vreun motiv anume. Toată lumea se așteaptă la un astfel de eveniment în apropierea Crăciunului sau a altor momente importante, așa că lipsește elementul surpriză.

Nu înseamnă că o astfel de petrecere programată este mai puțin reușită, însă un eveniment similar organizat pur și simplu din senin va avea un efect pozitiv mai puternic, mai ales dacă vine după o perioadă mai dificilă.

Oferă-le o zi liberă

Gestul va fi și mai mult apreciat dacă va veni „la pachet” cu o zi liberă, care să le dea angajaților răgazul să se pregătească pentru petrecere sau, după caz, să se refacă.

Cel mai potrivit moment pentru a organiza o astfel de petrecere este sfârșitul de săptămână, când oamenii au nevoie să se destindă după cinci zile de muncă. Noi își sugerăm să programezi evenimentul vinerea, pentru a le lăsa libere zilele de weekend și timp suficient pentru a se reface după petrecere.

Dacă ții totuși să organizezi petrecerea în timpul săptămânii, este de preferat ca în ziua respectivă angajații să aibă program scurt, iar a doua zi să le dai liber. Nu e foarte confortabil să mergi la o petrecere știind că a doua zi trebuie să fii la birou de la prima oră, iar în acest caz mulți dintre angajași ar prefera să stea acasă, decât să onoreze invitația.

Planifică totul din timp

Pentru ca totul să decurgă așa cum îți dorești, este necesar să planifici evenimentul din timp, având grijă să păstrezi secretul dacă e vorba de o petrecere surpriză. Găsește un spațiu adecvat, asigură-te că e liber în perioada respectivă și nu întârzia să faci rezervarea imediat.

Apoi, ia legătura cu o firmă de catering, stabilește meniul, fă lista cu băuturile necesare și comandă totul din vreme.

Nu se poate petrecere fără muzică, așa că trebuie să găsești și un DJ sau să discuți cu artiștii, dacă vrei ca totul să fie live. Și aceste discuții se poartă din timp, mai ales dacă este vorba de o perioadă încărcată de evenimente similare, în care DJ-ii și cântăreții sunt greu de „prins”.

 În încheiere, nu ne rămâne decât să îți dorim o petrecere cât se poate de reușită și distracție plăcută, alături de angajații tăi.

 

 

 

Articole similare