Economic

4 idei de a-ți petrece timpul liber acasă

O zi liberă petrecută acasă reprezintă o gură de oxigen pe care foarte puțini dintre noi și-o permit. Sunt atâtea lucruri de făcut într-o zi liberă, dar dacă este o zi în care nu avem nimic de făcut – deci libertate totală – ce putem face? Să vedem ce opțiuni ar fi…

Jocuri pe calculator

Pentru mulți dintre noi, gaming-ul este o componentă a existenței care a depășit de multă vreme nivelul unei distracții întâmplătoare și tinde spre a ne acapara în întregime timpul liber. Industria jocurilor pe calculator, ca și industria IT&C, a evoluat incredibil în ultimii 40 de ani, de la aplicații care ofereau o experiență de joc limitată, detalii grafice hilare sau sunete bizare, la crearea de lumi virtuale și de povești incredibile, din care aproape că nu îți dorești să mai ieși. Puterea de procesare a calculatoarelor a crescut enorm, iar diversele modele de plăci video de la producători precum Nvidia sau AMD Radeon sunt capabile să ofere experiențe de joc fluide la rezoluții înalte și cu detalii grafice maxime.

Pentru o experiență de joc la calitate înaltă, este nevoie atât de configurarea unui calculator desktop puternic (un procesor Intel I7 sau I9 ori AMD Ryzen 7 sau 9, 16 Gb DDR4 de minim 2666 Mhz, un SSD încăpător și o placă grafică performantă, de preferință din familia Nvidia GeForce), dar și de achiziționarea unor accesorii absolut necesare:

  • un monitor de gaming – capabil de rate de reîmprospătare mari și de reproducere fidelă a culorilor;
  • tastatură mecanică și mouse pentru jocuri;
  • joystick-uri – dacă simulatoarele sunt una dintre pasiuni;
  • căști de gaming;
  • un router performant pentru o legătură cu adevărat rapidă și stabilă la internet.

Pentru a nu deveni o experiență chinuitoare sau chiar dăunătoare pentru sănătate,  este necesară amenajarea unui birou ergonomic și achiziționarea unui scaun de gaming, care, datorită modului în care este construit și materialelor utilizate, oferă o experiență confortabilă chiar și în condițiile petrecerii multor ore în fața monitorului.

Un film bun

Urmărirea unei producții cinematografice bune sau a serialului favorit este întotdeauna o ofertă tentantă, indiferent de oră, mai ales dacă în camera de zi avem un televizor OLED de ultimă generație și un sistem Dolby Surround pentru o experiență imersivă completă.

Pentru că sunt televizoare inteligente, permit vizionarea filmelor nu doar de pe canalele de streaming favorite (Netflix, Amazon Prime sau Youtube), ci și din colecția personală de pe serverul de filme de acasă, ori de pe calculator. Mai mult decât atât, pot fi folosite și pentru navigarea pe internet, shopping online sau conversații text sau video cu prietenii de pe platformele de socializare.

Experimente culinare

Un prânz sau o cină romantică reprezintă motivul perfect pentru a experimenta în bucătărie, indiferent de nivelul de pricepere în domeniu. Parte din farmecul unei zile libere acasă trebuie să fie și măcar o tentativă culinară, mai ales în condițiile în care tehnologia ne oferă o mână de ajutor prin dispozitivele inteligente care se pot conecta la internet pentru a accesa rețete presetate. Așadar, nu este nevoie decât de o minimă implicare în prepararea și așezarea ingredientelor în tavă sau recipientul aparatului inteligent, iar de restul se poate ocupa tehnologia.

O lectură de calitate

Una dintre cele mai interesante modalități de petrecere a timpului liber a fost dintotdeauna cititul – relaxează, crește capacitatea de concentrare și atenția, îmbunătățește memoria și vocabularul. Pe lângă multiplele beneficii, acest obicei ne face în mod real mai buni, mai performanți și mai conectați la realitatea înconjurătoare. Iar partea cu adevărat fascinantă este că, datorită progresului tehnologic, putem accesa cartea favorită în orice limbă, de pe tabletă, din confortul patului sau al fotoliului, iar experiența citirii unei cărți în format digital este de-a dreptul fascinantă pentru unii dintre noi.

Chiar dacă vremea nu este potrivită pentru activități în aer liber sau suntem doar prea obosiți pentru a ieși în natură, există deci multe modalități interesante de petrecere a timpului liber acasă. Este nevoie doar de puțină imaginație și bunăvoință pentru a petrece o zi grozavă în confortul propriei locuințe.

 

 

Articole similare

error: Continut protejat!!