Actualitate

Patronul de magazin care a îmbrâncit un polițist aflat în control, achitat de instanță

Patronul unui magazin alimentar din cartierul Micro XIV, care în august 2020 a fost acuzat de ultraj după ce a agresat un polițist în timpul unui control cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară în contextul COVID 19, a fost achitat. Judecătorul a considerat că „fapta nu a fost comisă cu forma de vinovăție prevăzută de lege”, însă decizia nu este definitivă și poate fi apelată.

Anul trecut, la începutul lunii august, la controlul efectuat de polițiști au fost găsite o serie de nereguli cu privire la portul măștii de protecție în incinta magazinului, respectiv personalul societății fie nu purta mască, fie aceasta era purtată necorespunzător. Polițiștii au adresat recomandări pentru a se conforma prevederilor legale, însă administratorul societății a reacționat agresiv și l-a îmbrâncit pe unul dintre agenți.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Buzău, a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 și Legii 55/2020, pentru refuzul de a se legitima și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Totodată, față de buzoian s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. El a fost prezentat instanței cu propunere de prelungire a măsurii controlului judiciar, judecătorul de cameră preliminară menținând măsura preventivă.

Articole similare

error: Continut protejat!!