Economic

4 accesorii de care ai nevoie pentru telefonul mobil

Denumirea de „telefon” a devenit una generică atunci când facem referire la telefoanele mobile folosite în prezent, acestea devenind de ani buni dispozitive multifuncționale. Astfel, pe lângă funcția sa de bază, un telefon mobil poate fi folosit și ca aparat de filmat și fotografiat, dispozitiv pentru ascultat muzică, urmărit filme sau clipuri sau consolă pentru jocuri. Acestea sunt cele mai uzuale funcții ale unui telefon mobil, însă un astfel de dispozitiv poate fi utilizat și în multe alte moduri.

Pentru asta, un telefon mobil are nevoie și de accesorii, iar în cele ce urmează ți le prezentăm pe cele mai importante dintre ele.

 Husă și folie de protecție

Este bine să-ți echipezi telefonul cu aceste accesorii încă de la momentul în care l-ai scos din cutie, dacă vrei să îl păstrezi ca nou cât mai mult timp. Cele două accesorii pot fi folosite și separat, însă în acest caz telefonul nu va beneficia de protecție în proporție de sută la sută. Astfel, o folie va proteja doar ecranul, dar nu va feri telefonul de zgârieturi sau șocuri, în timp ce o husă oferă un grad mai ridicat de protecție aparatului, însă ecranul va fi mai expus. De aceea, e bine să dai niște bani în plus pentru a-ți echipa telefonul cu ambele accesorii. 

Baterie externă

Orice telefon decent trebuie să te țină cel puțin 24 de ore, însă sunt zile în care trebuie să îl folosești mai intens sau uiți să îl pui la încărcat. Pentru astfel de situații este bine să ai o baterie externă, care să-ți permită cel puțin o încărcare completă a telefonului. Pentru a te conecta, ai nevoie și de un cablu pentru telefon, care poate fi cel original, sau un altul care să se potrivească mufei de încărcare. Cu cât o baterie externă are o capacitate mai mare, cu atât vei putea face mai multe încărcări, iar atunci când se epuizează, o poți pune la încărcat la fel ca pe telefon.

Încărcător auto

Dacă pleci la drum lung cu mașina, este bine să te dotezi și cu un încărcător auto, care îți permite să încarci telefonul de la bateria autovehiculului. Un astfel de accesoriu este util mai ales atunci când folosești telefonul pe post de GPS cu ajutorul unor aplicații precum Waze sau Google Maps. Întrucât utilizează intens GPS-ul telefonului, aceste aplicații consumă destul de repede bateria dispozitivului, de aceea este bine ca acesta să fie conectat la priza mașinii atunci când îl folosești pentru navigație. În acest, caz vei avea nevoie și de un suport pe care să fixezi telefonul pe bord sau pe parbriz.

Căști audio

Atunci când vrei să asculți muzică pe telefon sau să te uiți la un film, sonorul ar putea să îi deranjeze pe cei din jur, mai ales dacă ești în avion sau în autobuz. Plus de asta, este de prost gust să te afișezi în public cu muzica răsunând din telefon, chiar și atunci când acesta este de bună calitate. Pentru asta, ai nevoie de o pereche de căști, pe care să le conectezi la telefon și să ții totul doar pentru tine. Majoritatea modelelor vin cu căști incluse în pachet, însă poți investi pentru a-ți comanda unele mai performante. Foarte practice sunt căștile wireless, care se conectează la telefon prin bluetooth. Acestea sunt perfecte când ieși la alergat sau  mergi la sală, pentru că nu au acel fir care să te încurce, iar conexiunea cu telefonul se păstrează și la distanță de câteva zeci de metri.

 Acestea sunt doar câteva accesorii utile oricărui utilizator de telefon mobil, însă oferta existentă pe piață este extrem de generoasă și variată, adaptată fiecărei nevoi.

Articole similare