Sport

LPS Buzău, a 18-a academie de fotbal din țară!

Federația Română de Fotbal a publicat, prin intermediul site-ului său oficial, un clasament al ­aca­demiilor de copii și juniori pentru sezonul 2020-2021. Un proces care a intrat în cel de-al treilea an și care urmărește clasificarea pe baza standardelor de calitate a academiilor, clubu­rilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România.

În ediția 2021 a proiectului, cea de-a treia, un total de 61 de cluburi parti­cipante în competițiile de copii și juniori ale FRF au fost clasificate. Conform Federației, 27 de academii au fost reevaluate în acest an, 31 au ales să își păstreze punctajul de anul trecut, iar 3 dintre acestea se află pentru prima dată în acest clasament. În urma evaluării care a ținut cont de mai multe criterii, LPS Buzău a obținut 74.50 puncte, reușind să se claseze pe locul 18 în topul național al academiilor de fotbal. În 2020, clubul buzoian a fost evaluat la 69.16 puncte și s-a clasat pe locul 20. FC Buzău, echipă care a concesionat locul SCM Gloria Buzău în Liga a 2-a, dar și grupele de copii și juniori, se află pentru prima dată în acest clasament, unde ocupă locul 39, cu 56.90 puncte. ,,Este un loc onorant, care ne respon­sabilizează și mai mult. Suntem bucuroși că, pentru al treilea an la rând, jucăm la nivelul Ligii Elitelor, avem vizibilitate și nu întâmplător copiii noștri ajung să debuteze în Liga 1 (n.r. ultimul, Valentin Dumitrache, pentru Academica Clinceni). Trebuie să ne dezvoltăm, să investim în continuare pentru că va fi din ce în ce mai greu să ne menținem în Top 20, cerințele sunt din ce în ce mai mari. Față de evaluarea de anul trecut am înregistrat o creștere calitativă, am înscris în competiție o echipă de fotbal feminin, avem team-ma­nager, nocturnă la baza sportivă, jucători promovați la nivelul ligilor superioare”, a declarat, pentru OPINIA, directorul LPS Buzău, Cătălin Cighir. De menționat că de pregătirea grupelor de copii și juniori din cadrul clubului se ocupă șase profesori: Cezar Ionescu, Romeo Stan, Cătălin Vlaicu, Ionuț Damir, Ovi­diu Niță și Cătălin Cighir.

Cum s-a făcut clasificarea

Procedura de evaluare a acoperit șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii. Fiecare categorie a fost evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte și a avut o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final a depins de evaluarea tuturor categoriilor din șapte domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total. Iată cele șapte domenii și ponderea lor la total, fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:

  • Strategie și filosofie: 10,4%
  • Echipe și jucători: 12,6%
  • Staff tehnic: 19,7%
  • Staff Suport: 7,1%
  • Antrenamente și meciuri: 9,6%
  • Infrastructură și facilități: 20,3%
  • Rezultate: 20,3%

,,Viitorul” lui Hagi și-a păstrat supremația

Clasamentul academiilor de fotbal din România este condus și în 2021 de Viitorul Constanța, actuala Farul, cu 96.11 puncte. FCSB s-a menținut, de asemenea, pe poziția a doua, acumulând 90.20 puncte. Podiumul este completat, anul acesta, de Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 86.70 puncte, ciucanii luând locul lui Dinamo, care a căzut până pe locul 9 (81.47 puncte).

Academiile care au înregistrat cel mai mare progres față de 2020 sunt CSA Steaua (+62,34 puncte), CSM Ploiești (+47,3 puncte) și LPS Viitorul Pitești (+31,09 puncte).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker