Politic

Pufu: 4.000 de buzoieni susțin inițiativa privind testarea legumelor în piețe

Circa 4.000 de persoane au răspuns campaniei de strângere de semnături pentru testarea legumelor de pe tarabele din piețe, inițiată de senatorul liberal buzoian Vlad Pufu, a anunțat acesta într-o emisiune difuzată de Focus TV. El a spus că buzoienii în cauză și-au exprimat acordul pentru prelevarea de probe din marfa de pe tarabe și analizarea acestora, pentru a fi siguri că roșiile, castraveții și ardeii pe care îi cumpără nu sunt tratați excesiv cu substanțe chimice.

Așa cum acesta a anunțat încă de la debutul campaniei, la începutul lunii iulie, toate listele cu semnături vor fi strânse și prezentate de consilierii locali municipali liberali în deliberativul local. Pufu susține că, pornind de la rezultatul campaniei, autoritățile locale, toți factorii cu putere de decizie în acest caz, ar trebui să caute cele mai bune soluții pentru testarea legumelor și să fie inițiat un proiect de hotărâre în Consiliul Local Municipal. În cazul în care majoritatea social-democrată din Consiliul Local va respinge inițiativa, inițiativa în cauză se va regăsi pe lista proiectelor cu care candidații PNL se vor prezenta în fața buzoienilor la alegerile de anul viitor, a mai precizat Pufu.

„La sfârșitul lunii vom trage linie, să vedem la câte semnături am ajuns, și, ulterior, să propunem prin consilierii noștri locali un proiect de hotărâre. Sunt aproape 4.000 de semnături, 4.000 de oameni care își doresc ca în piețele din Buzău să să se testeze legumele. Oamenii vor să știe ce mănâncă. Repet, pentru că am tot spus, dar o tot spun până oamenii vor înțelege exact – pentru că este și o campanie de dezinformare dinspre PSD – oamenii trebuie să știe în fiecare moment ce mănâncă și ce cumpără din fiecare piață (…) Că este testare rapidă, că este testare de mini-laborator sau sub orice altă formulă, pe care va trebui să o găsim împreună – dar pentru asta va trebui să avem un demers al Consiliului Local -, vom vedea la ce concluzie ajungem. Important este că 4.000 de buzoieni își doresc ca acest lucru să se întâmple”, a spus Pufu la Focus TV.

Senatorul liberal buzoian dă asigurări că aleșii PNL se vor lupta ca proiectul testării legumelor din piețe să fie pus în practică: „Vom deschide un dialog pe această temă, dacă nu ajungem la nicio concluzie vom forța, normal, în Consiliul Local, după posibilitățile pe care le avem la momentul acesta, și vom vedea cum va priza la domnul primar și la consilierii locali PSD, care și-au făcut un scop în sine de a nu face. Nu că ar fi decizia proastă, că ar fi proiectul prost, că ar fi propunerea halucinantă, nu! Pur și smplu pentru faptul că nu vor să vină și altă propunere din partea unui alt partid”, a mai spus Vlad Pufu.

Campania de strângere de semnături pentru testarea legumelor în piețe a fost demarată la începutul lunii iulie. Câteva mii de buzoieni s-au prezentat la corturile amplasate de liberalii buzoieni în mai multe cartiere ale orașului, semnând pentru ca acest proiect să se concretizeze. După câteva săptămâni însă, liberalii nu au mai primit acordul Primăriei Buzău pentru a amplasa corturile în municipiu. Strângerea de semnături a continuat prin campanii din ușă în ușă, dar și discuții pe stradă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker