Politic

Ciolacu: Să cumperi româneşte este cel mai autentic gest de patriotism economic

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a „cumpăra româneşte” este cel mai autentic gest de patriotism economic şi că acest lucru va însemna „structura de rezistenţă” a tuturor programelor economice pe care actuala guvernare le va propune şi adopta, relatează „Agerpres”.

Şeful Executivului a participat la lansarea campaniei „Cumpără Româneşte”, proiect iniţiat şi susţinut de Partidul Social Democrat, eveniment organizat la compania Procema RWP SA din oraşul ilfovean Jilava, informează sursa citată. „Ne aflăm în această hală a unei fabrici româneşti care produce elemente pentru structura de rezistenţă a şoselelor, clădirilor sau podurilor din România. Este cel mai potrivit loc pentru a lansa acest program prin care interconectăm mii de produse româneşti din satele şi oraşele ţării. Este un loc care ilustrează perfect efortul, priceperea, migala şi sacrificiile personale care se află în spatele produselor şi serviciilor fabricate astăzi în România. De aceea, în numele tuturor celor care au lucrat la acest proiect, lansăm astăzi campania <Cumpără Româneşte>. Şi, ca să fiu în ton cu locul unde ne aflăm, <Cumpără Româneşte> va însemna structura de rezistenţă a tuturor programelor economice pe care le vom propune şi adopta în această guvernare”, a afirmat Ciolacu, potrivit sursei citate.

„A cumpăra româneşte este cel mai autentic gest de patriotism economic. A cumpăra româneşte înseamnă a ajuta firmele româneşti şi angajaţii lor. Înseamnă a susţine antreprenorii locali să creeze locuri de muncă şi să producă un plus de prosperitate în comunitatea lor. Înseamnă o şansă ca România să se dezvolte prin productivism, să-şi majoreze exporturile şi să reducă masiv importurile. Este momentul să demonstrăm că suntem pe deplin conştienţi de valoarea muncii românilor, că ştim cu certitudine cât de gustoase şi sănătoase sunt produsele care folosesc reţete vechi, transmise din bătrâni, că suntem mândri de antreprenorii şi firmele locale care au construit branduri noi şi care luptă, de la egal la egal, cu corporaţii de miliarde de euro. Iar, cel mai simplu, dar şi cel mai eficient mod de a aprecia efortul, talentul, valoarea şi originalitatea este să transformăm un îndemn, <Cumpără româneşte!>, într-o stare de spirit la nivel naţional”, a subliniat liderul social-democrat.

El a precizat că, începând de miercuri, pe site-ul campaniei, PSD susţine iniţiativele locale, produsele locale şi producătorii autohtoni: „Îi invităm pe toţi producătorii români să ne scrie ca să putem înrola cât mai multe produse şi servicii româneşti în această campanie. Credinţa mea este că, foarte repede, <Cumpără Româneşte> va deveni alegerea naturală a fiecăruia dintre noi. Un gest reflex care va contribui, zilnic, la dezvoltarea acestei ţări”, a mai transmis Ciolacu.

Articole similare